YAPI SANATLARI VE YAPI MALZEMELERİ FAALİYETLERİNE İLİŞKİN NACE KODLARI


Alüminyum kapı, pencere ve panjur imalatı 25.12.04 Alüminyum kapı, pencere, bunların kasaları, kapı eşiği, panjur, vb. imalatı
Aşındırıcı ürünlerin imalatı ve ticareti 23.91.01 Aşındırıcı ürünlerin imalatı (değirmen taşları, bileği taşı, zımpara taşı vb.)(dokuma tekstil kumaşlarına, kağıt ve mukavvaya tutturulmuş zımparalar hariç)
Aşındırıcı ürünlerin imalatı ve ticareti 23.91.02 Dokuma tekstil kumaşlarına, kağıt ve mukavvaya tutturulmuş olan zımparaların imalatı
Aşındırıcı ürünlerin imalatı ve ticareti 46.69.06 Makine ve ekipmanlarla ilgili aksam ve parçaların toptan ticareti (değirmentaşı, bileği taşı, zımpara ve aşındırma ürünleri, konveyör bantları, teknik kullanım için cam ve seramik ürünler, rulmanlar, vb.) (motorlu kara taşıtları için olanlar hariç)
Ateşe dayanıklı ürünlerin imalatı 23.20.16 Silisli süzme topraktan (kizelgur) ısı yalıtımlı seramik ürünler ile ateşe dayanıklı briket, blok, tuğla, ateş tuğlası, vb. ateşe dayanıklı seramik yapı ürünleri imalatı
Ateşe dayanıklı ürünlerin imalatı 23.20.17 Ateşe dayanıklı imbikler, damıtma kabı, eritme potası, vana ucu, tüp, boru, döküm potaları, mufl ocağı, püskürtme tüpleri vb. seramik ürünlerin imalatı
Ateşe dayanıklı ürünlerin imalatı 23.20.18 Ateşe dayanıklı çimento, çamur, harç, beton vb. imalatı
Baca ve sanayi fırınlarının inşaatı 43.99.10 Baca ve sanayi fırınlarının inşaatı ve kurulması (fırınlar için yanma odasına ateş tuğlası döşenmesi işleri dahil)
Bina restorasyonu 41.20.05 Mevcut ikamet amaçlı olan veya ikamet amaçlı olmayan binaların yeniden düzenlenmesi veya yenilenmesi (büyük çaplı revizyon)
Boya ve boya ürünleri imalatı ve ticareti 20.12.01 Boya maddeleri ve pigment imalatı (birincil formda veya konsantre olarak herhangi bir kaynaktan) (hazır boyalar hariç)
Boya ve boya ürünleri imalatı ve ticareti 20.30.11 Boya ve vernikler, akrilik ve vinil polimer esaslı olanların (sulu ortamda dağılanlar, çözülenler ve çözeltiler) imalatı
Boya ve boya ürünleri imalatı ve ticareti 20.30.13 Diğer boya, vernik ve ilgili ürünlerin imalatı (renk ayarlayıcılar, 
Boya ve boya ürünleri imalatı ve ticareti 20.30.15 Hazır boya pigmentleri, matlaştırıcılar (opaklaştırıcı) ve renklendiriciler, camlaştırılabilir emay ve sırlar, astarlar, cam firit, sıvı cilalar ve benzerlerin imalatı
Boya ve boya ürünleri imalatı ve ticareti 20.30.16 Boya müstahzarları hazır kurutucu maddelerinin imalatı
Boya ve boya ürünleri imalatı ve ticareti 20.30.17 Elektrostatik toz boya imalatı
Boya ve boya ürünleri imalatı ve ticareti 20.59.09 Bitirme (apreleme dahil) maddeleri, boya hammaddesi ve benzeri ürünlerin sabitlenmesini veya boyayıcılığını hızlandıran boya taşıyıcı maddelerin imalatı
Boya ve boya ürünleri imalatı ve ticareti 46.73.02 Boya, vernik ve lak toptan ticareti
Boya ve boya ürünleri imalatı ve ticareti 47.52.03 Belirli bir mala tahsis edilmiş mağazalarda boya, vernik ve lak perakende ticareti
Boyacılık 43.34.01 Binaların iç ve dış boyama işleri
Boyacılık 43.34.03 Bina dışı yapıların boyama işleri
Cam ve cam ürünleri imalatı ve ticareti (hareli cam, minecilik, üfleme cam vb. dâhil) 23.11.01 Levha veya tabaka halinde düz cam imalatı (telli, buzlu cam, renkli veya boyalı düz cam dahil) (dökülmüş, haddelenmiş, çekilmiş, üflenmiş, float, yüzeyi parlatılmış veya cilalanmış ancak başka şekilde işlenmemiş olanlar)
Cam ve cam ürünleri imalatı ve ticareti (hareli cam, minecilik, üfleme cam vb. dâhil) 23.12.01 Cam ayna imalatı (taşıtlar için dikiz aynaları dahil)
Cam ve cam ürünleri imalatı ve ticareti (hareli cam, minecilik, üfleme cam vb. dâhil) 23.12.03 Çok katlı yalıtım camları imalatı
Cam ve cam ürünleri imalatı ve ticareti (hareli cam, minecilik, üfleme cam vb. dâhil) 23.12.04 Levha veya tabaka halinde işlenmiş cam imalatı (kavislendirilmiş, kenarları işlenmiş, gravür yapılmış, delinmiş, emaylanmış/sırlanmış veya başka bir şekilde işlenmiş, fakat çerçevelenmemiş veya monte edilmemiş olanlar) (optik camlar dahil)
Cam ve cam ürünleri imalatı ve ticareti (hareli cam, minecilik, üfleme cam vb. dâhil) 23.13.01 Camdan şişe, kavanoz ve diğer muhafaza kapları, bardaklar, termos ve diğer vakumlu kapların camdan yapılmış iç yüzeyleri ile camdan sofra ve mutfak eşyaları imalatı (ampuller hariç)
Cam ve cam ürünleri imalatı ve ticareti (hareli cam, minecilik, üfleme cam vb. dâhil) 23.13.02 Tuvalet, banyo, büro, iç dekorasyon, vb. amaçlarla kullanılan cam ve kristal eşya imalatı (camdan biblo, boncuk vb. küçük cam eşyalar hariç)
Cam ve cam ürünleri imalatı ve ticareti (hareli cam, minecilik, üfleme cam vb. dâhil) 23.14.01 Cam elyafı imalatı (cam yünü ve bunlardan yapılmış dokuma dışı ürünler dahil)
Cam ve cam ürünleri imalatı ve ticareti (hareli cam, minecilik, üfleme cam vb. dâhil) 23.19.03 Cam zarflar (açık) ve bunların cam parçalarının imalatı (elektrik ampulleri, elektrik lambaları, katot-ışınlı tüpler vb. için kullanılan)
Cam ve cam ürünleri imalatı ve ticareti (hareli cam, minecilik, üfleme cam vb. dâhil) 23.19.05 Lamba ve aydınlatma teçhizatının, ışıklı işaretlerin, isim tabelalarının vb.nin cam parçalarının imalatı (cam tabelaların imalatı dahil)
Cam ve cam ürünleri imalatı ve ticareti (hareli cam, minecilik, üfleme cam vb. dâhil) 23.19.06 Laboratuvar, hijyen veya eczacılık ile ilgili cam eşyalar ile cam ampullerin (serum ampulleri) imalatı (ambalajlama ve taşımada kullanılanlar hariç)
Cam ve cam ürünleri imalatı ve ticareti (hareli cam, minecilik, üfleme cam vb. dâhil) 23.19.07 Camdan elektrik izolasyon malzemesi imalatı
Cam ve cam ürünleri imalatı ve ticareti (hareli cam, minecilik, üfleme cam vb. dâhil) 23.19.90 Başka yerde sınıflandırılmamış diğer cam ürünlerin imalatı ve işlenmesi (düz camdan yapılmış akvaryumların imalatı dahil)
Cam ve cam ürünleri imalatı ve ticareti (hareli cam, minecilik, üfleme cam vb. dâhil) 43.34.02 Cam takma işleri
Cam ve cam ürünleri imalatı ve ticareti (hareli cam, minecilik, üfleme cam vb. dâhil) 46.73.03 Düz cam toptan ticareti (pencere camı, cam ayna, emniyet camı, temperli düz cam, çok katlı yalıtım camları, camdan döşeme blokları, tuğlalar vb.)
Cam ve cam ürünleri imalatı ve ticareti (hareli cam, minecilik, üfleme cam vb. dâhil) 47.52.04 Belirli bir mala tahsis edilmiş mağazalarda düz cam perakende ticareti (pencere camı, cam ayna, emniyet camı, temperli düz cam, çok katlı yalıtım camları, camdan döşeme blokları, cam tuğlalar vb.)
Çatı olukları, çatı kaplamaları imal, onarım ve kurulumu 25.99.13 Metalden çatı olukları, çatı kaplamaları vb. imalatı
Çatı olukları, çatı kaplamaları imal, onarım ve kurulumu 43.91.01 Çatı işleri (çatı iskeleti kurulumunu içeren inşaat işleri, çatı yapımı, çatı oluğu ve oluk ağzı montaj işleri ile metal ve diğer malzemeden çatı kaplama işleri) (dülgerlik işleri dahil)
Çelik kapı ve kasalarının imalatı ve ticareti 25.12.05 Çelik kapı, pencere, bunların kasaları, kapı eşiği, panjur, vb. imalatı
Çelik kapı ve kasalarının imalatı ve ticareti 25.12.06 Demir kapı, pencere, bunların kasaları, kapı eşiği, panjur, vb. imalatı (bahçe kapıları dahil)
Çelik kapı ve kasalarının imalatı ve ticareti 43.32.02 Herhangi bir malzemeden yapılan kapı ve pencere kasaları, kapılar (zırhlı kapılar dahil, otomatik ve döner kapılar hariç), pencereler, kepenkler, panjurlar, garaj kapıları ve benzerlerinin montajı
Çelik kapı ve kasalarının imalatı ve ticareti 46.73.13 Metalden kapı, pencere ve bunların kasaları ile kapı eşiklerinin toptan ticareti
Çelik kapı ve kasalarının imalatı ve ticareti 47.52.05 Belirli bir mala tahsis edilmiş mağazalarda metalden kapı, pencere ve bunların kasaları ile kapı eşiklerinin perakende ticareti (çelik kapı dahil)
Çevre düzenleme ve peyzaj faaliyetleri 81.30.05 Spor alanları (futbol sahaları, golf alanları gibi), oyun alanları, güneş banyosu için çimenler ve diğer eğlence parkları için yeşil alanların dikimi ve bakımı faaliyetleri
Çevre düzenleme ve peyzaj faaliyetleri 81.30.90 Diğer çevre düzenlemesi ve bakımı ile peyzaj projelerinin uygulanması faaliyetleri (park, bahçe ve yeşil alanların dikimi, bakım ve onarımı)
Duvarcılık 43.99.06 Duvarcılık ve tuğla örme işleri
Emlak danışmanlığı 68.31.01 Gayrimenkul acentelerinin faaliyetleri (gayrimenkulün ücret veya sözleşme temeline dayalı olarak satın alınması, satılması ve kiralanmasında aracılık, vb.)
Emlak danışmanlığı 68.31.02 Bir ücret veya sözleşmeye dayalı olarak yapılan gayrimenkul danışmanlık ve ekspertiz faaliyetleri
Gayrimenkul yönetim faaliyetleri 68.32.02 Bir ücret veya sözleşmeye dayalı olarak yapılan gayrimenkul yönetimi faaliyetleri (site yöneticiliği, mobil ev alanlarının, müşterek mülkiyetli konutların, devre mülklerin, ikamet amaçlı olmayan mülklerin, vb. yönetimi)
Gayrimenkul yönetim faaliyetleri 68.32.03 Bir ücret veya sözleşmeye dayalı olarak yapılan kira toplama faaliyetleri
Gayrimenkul yönetim faaliyetleri 68.32.04 Bir ücret veya sözleşmeye dayalı olarak yapılan apartman yöneticiliği
Hazır beton ve toz harç imalatı 23.63.01 Hazır beton imalatı
Hazır beton ve toz harç imalatı 23.64.01 Toz harç imalatı
İnşaat demirciliği 43.99.13 İnşaat demirciliği (inşaat demirinin bükülmesi ve bağlanması)
İnşaat iskelesi ve çalışma platformu kurma ve sökme işleri 43.99.07 İnşaat iskelesi ve çalışma platformunu kurma ve sökme işleri
İnşaat kalıpçılığı 43.99.05 İnşaatlarda beton işleri (kalıp içerisine beton dökülmesi vb.)
İnşaat malzemeleri imalatı ve ticareti 17.24.02 Duvar kağıdı ve benzeri duvar kaplamalarının imalatı (tekstil duvar kaplamaları hariç)
İnşaat malzemeleri imalatı ve ticareti 22.23.05 Vinil, linolyum (muşamba) gibi esnek yer kaplamaları ile plastik zemin, duvar ve tavan kaplamalarının imalatı (duvar kağıdı hariç)
İnşaat malzemeleri imalatı ve ticareti 22.23.07 Plastikten banyo küvetleri, lavabolar, klozet kapakları, oturakları ve rezervuarları ile benzeri sıhhi ürünlerin imalatı (kalıcı tesisat için kullanılan montaj ve bağlantı parçaları dahil)
İnşaat malzemeleri imalatı ve ticareti 22.23.90 Başka yerde sınıflandırılmamış plastik inşaat malzemelerinin imalatı (plastik suni taş-mermerit imalatı)
İnşaat malzemeleri imalatı ve ticareti 23.19.01 Sıkıştırılmış veya kalıplanmış camdan döşeme blokları, tuğlalar, karolar ve diğer ürünler, kurşunlu lambalar ve benzerleri, blok, plaka veya benzer şekillerdeki gözenekli, köpüklü camların imalatı (vitray cam hariç)
İnşaat malzemeleri imalatı ve ticareti 23.31.01 Seramik karo ve kaldırım taşı imalatı (mozaik taşı ve mozaik küpleri dahil) (ateşe dayanıklı olanlar hariç)
İnşaat malzemeleri imalatı ve ticareti 23.32.01 Fırınlanmış, ateşe dayanıklı olmayan kil ve topraktan baca künkleri ve başlıkları, şömine ve baca boruları, oluklar ve bağlantı parçaları ile tuğla, kiremit, karo vb. inşaat malzemeleri imalatı (seramikten oluklar, borular ve bağlantı parçaları dahil)
İnşaat malzemeleri imalatı ve ticareti 25.11.08 Metalden prefabrik yapı imalatı
İnşaat malzemeleri imalatı ve ticareti 27.40.07 Bys diğer lamba ve aydınlatma armatürleri ile lambaların, aydınlatma armatürü ve benzerlerinin aksam ve parçalarının imalatı (cam veya plastikten olanlar hariç)
İnşaat malzemeleri imalatı ve ticareti 32.91.02 Boyama, badana, duvar kağıdı ve vernik fırçaları ile rulolarının imalatı
İnşaat malzemeleri imalatı ve ticareti 46.13.01 İnşaat malzemesinin bir ücret veya sözleşmeye dayalı olarak toptan satışını yapan aracılar (inşaat demiri ve kerestesi hariç)
İnşaat malzemeleri imalatı ve ticareti 46.15.02 Hırdavatçı (nalburiye) eşyalarının ve el aletlerinin bir ücret veya sözleşmeye dayalı olarak toptan satışını yapan aracılar
İnşaat malzemeleri imalatı ve ticareti 46.73.05 Banyo küvetleri, lavabolar, eviyeler, klozet kapakları, tuvalet taşı ve rezervuarları ile seramikten karo ve fayans vb. sıhhi ürünlerin toptan ticareti (seramik, cam, mermer, plastik, mermerit, demir, çelik, bakır veya alüminyum vb.)
İnşaat malzemeleri imalatı ve ticareti 46.73.07 Çimento, alçı, harç, kireç, mozaik vb. inşaat malzemeleri toptan ticareti
İnşaat malzemeleri imalatı ve ticareti 46.73.09 Taş, kum, çakıl, mıcır, kil, kaolin vb. inşaat malzemeleri toptan ticareti
İnşaat malzemeleri imalatı ve ticareti 46.73.19 Alçı ve alçı esaslı bileşenlerden inşaat amaçlı ürünlerin toptan ticareti (kartonpiyer, panel, levha vb.)
İnşaat malzemeleri imalatı ve ticareti 46.73.21 Duvar kağıdı, tekstil duvar kaplamaları, plastikten zemin, duvar veya tavan kaplamalarının toptan ticareti (paspas, kauçuk paspas, yer muşambası, marley vb. yer kaplamaları dahil)
İnşaat malzemeleri imalatı ve ticareti 46.73.22 İnşaatlarda izolasyon amaçlı kullanılan malzemelerin toptan ticareti (rulolar halinde cam yünü, taş yünü, bitüm esaslı malzemeler, vb.)
İnşaat malzemeleri imalatı ve ticareti 46.73.90 Başka yerde sınıflandırılmamış diğer inşaat malzemesi toptan ticareti (merdiven, korkuluk, plastik depolar, seramik borular vb. dahil)
İnşaat malzemeleri imalatı ve ticareti 46.74.01 Hırdavat (nalburiye) malzemesi ve el aletleri toptan ticareti (çivi, raptiye, vida, adi metalden kilit, menteşe, bağlantı parçası, çekiç, testere, pense, tornavida, takım tezgahı uçları, çengel, halka, perçin, vb.)
İnşaat malzemeleri imalatı ve ticareti 46.74.03 Sıhhi tesisat ve ısıtma tesisatı malzemesi toptan ticareti (lavabo musluğu, vana, valf, tıkaç, t-parçaları, bağlantılar, vb.) (kombiler ve radyatörler hariç)
İnşaat malzemeleri imalatı ve ticareti 47.52.01 Belirli bir mala tahsis edilmiş mağazalarda çimento, alçı, harç, kireç, tuğla, kiremit, briket, taş, kum, çakıl vb. inşaat malzemeleri perakende ticareti
İnşaat malzemeleri imalatı ve ticareti 47.52.02 Belirli bir mala tahsis edilmiş mağazalarda hırdavat (nalburiye) malzemesi ve el aletleri perakende ticareti (çivi, vida, kilit, menteşe, çekiç, testere, pense, tornavida, takım tezgahı uçları, perçin, vb.) (tarım ve bahçecilik el aletleri dahil)
İnşaat malzemeleri imalatı ve ticareti 47.52.06 Belirli bir mala tahsis edilmiş mağazalarda sıhhi tesisat ve ısıtma tesisatı malzemesi perakende ticareti (lavabo musluğu, vana, valf, tıkaç, t-parçaları, bağlantılar, vb. dahil) (kombiler ve radyatörler hariç)
İnşaat malzemeleri imalatı ve ticareti 47.52.11 Belirli bir mala tahsis edilmiş mağazalarda banyo küveti, lavabo, klozet kapağı, tuvalet taşı ve rezervuarı ile seramikten karo ve fayans vb. sıhhi ürünlerin perakende ticareti (seramik, cam, mermerit, plastik, demir, çelik, bakır vb. dahil, mermer hariç)
İnşaat malzemeleri imalatı ve ticareti 47.52.15 Belirli bir mala tahsis edilmiş mağazalarda demirden veya çelikten merkezi ısıtma radyatörleri, merkezi ısıtma kazanları (kombiler dahil) ile bunların parçalarının perakende ticareti (buhar jeneratörleri ve kızgın su üreten kazanlar hariç)
İnşaat malzemeleri imalatı ve ticareti 47.52.16 Belirli bir mala tahsis edilmiş mağazalarda çim biçme ve bahçe ekipmanları perakende ticareti (kar küreyiciler dahil) (tarım ve bahçecilikte kullanılan el aletleri hariç)
İnşaat malzemeleri imalatı ve ticareti 47.52.19 Belirli bir mala tahsis edilmiş mağazalarda işlenmiş mermer, traverten, kaymaktaşı (su mermeri) ve bunlardan yapılmış ürünlerin perakende ticareti (levha halinde olanlar ile mermer lavabo vb. sıhhi ürünler dahil)
İnşaat malzemeleri imalatı ve ticareti 47.52.20 Belirli bir mala tahsis edilmiş mağazalarda alçı ve alçı esaslı bileşenlerden inşaat amaçlı ürünlerin perakende ticareti (kartonpiyer, panel, levha vb.)
İnşaat malzemeleri imalatı ve ticareti 47.52.21 Belirli bir mala tahsis edilmiş mağazalarda plastikten inşaat amaçlı levhalar, folyolar, şeritler ve borular ile asfalt vb. malzemeden çatı kaplama ürünlerinin perakende ticareti (inşaat için naylon örtü, shıngle, mantolama amaçlı strafor vb. dahil)
İnşaat malzemeleri imalatı ve ticareti 47.52.90 Belirli bir mala tahsis edilmiş mağazalarda başka yerde sınıflandırılmamış inşaat malzemesi perakende ticareti (ev tipi lehim ve kaynak makinesi, merdiven, korkuluk, metal veya plastik depo, seramik boru vb. dahil)
İnşaat malzemeleri imalatı ve ticareti 47.53.03 Belirli bir mala tahsis edilmiş mağazalarda duvar kağıdı, tekstil duvar kaplamaları, kauçuk yer döşemeleri ve paspaslar ile plastik zemin, duvar veya tavan kaplamaları perakende ticareti (linolyum gibi elastiki zemin kaplamaları, marley, vb. dahil)
İnşaatlarda kullanılan makine ve ekipmanların kiralanması 43.99.04 Vinç ve benzeri diğer inşaat ekipmanlarının operatörü ile birlikte kiralanması (özel bir inşaat çeşidinde yer almayan)
İnşaatlarda kullanılan makine ve ekipmanların kiralanması 77.32.01 Bina ve bina dışı inşaatlarda kullanılan makine ve ekipmanların operatörsüz olarak kiralanması ve leasingi (vinç kamyonu, inşaat ve toprak taşımak için traktör, yol greyderi ve silindiri, buldozer, yapı iskelesi, şantiye kulübesi, vb.) (kurma/sökme hariç) (finansal leasing hariç)
Kanalizasyon atıklarının uzaklaştırılması 37.00.01 Kanalizasyon (kanalizasyon atıklarının uzaklaştırılması ve arıtılması, kanalizasyon sistemlerinin ve atık su arıtma tesislerinin işletimi, foseptik çukurların ve havuzların boşaltılması ve temizlenmesi, seyyar tuvalet faaliyetleri vb.)
Kireç, alçı ve alçı ürünleri imalatı 23.52.01 Sönmemiş kireç, sönmüş kireç ve suya dayanıklı kireç imalatı
Kireç, alçı ve alçı ürünleri imalatı 23.52.02 Sönmüş alçıtaşından ya da sönmüş sülfattan alçı imalatı
Kireç, alçı ve alçı ürünleri imalatı 23.62.01 İnşaat amaçlı alçı ürünlerin imalatı (kartonpiyer, levhalar, panolar, paneller, vb.)
Kireç, alçı ve alçı ürünleri imalatı 23.69.01 Başka yerde sınıflandırılmamış alçı ve alçı esaslı bileşenlerden ürünlerin imalatı
Kök boyacılığı 20.12.02 Tabaklama ekstreleri, bitkisel kökenli; tanenler ve tuzları, eterleri, esterleri ve diğer türevleri; bitkisel veya hayvansal kökenli renklendirme maddelerinin imalatı
Kuyu ve sondajcılık 42.21.02 Su kuyusu açma ve septik sistem kurulum faaliyetleri (kuyu, artezyen vb.)
Macun imalatı 20.30.12 Macun imalatı (dolgu, cam, sıvama için olanlar ile üstübeç, vb. dahil)
Parke, duvar kaplama, yer döşeme ürünleri imalatı ve ticareti 16.10.05 Ahşap döşemelerin ve yer döşemelerinin imalatı (birleştirilebilir parkeler hariç)
Parke, duvar kaplama, yer döşeme ürünleri imalatı ve ticareti 16.22.01 Birleştirilebilir ahşap parke yer döşemelerinin imalatı (lamine ve laminat parkeler hariç)
Parke, duvar kaplama, yer döşeme ürünleri imalatı ve ticareti 43.33.01 Bina ve diğer yapıların içi veya dışında yer ve duvar kaplama faaliyetleri (mermer, mozaik, granit, karo ve kaldırım taşlarının, parke dahil ahşap yer ve duvar kaplamalarının döşenmesi vb.) (halı, taban muşambası ve kağıt kaplama hariç)
Parke, duvar kaplama, yer döşeme ürünleri imalatı ve ticareti 43.33.02 Başka yerde sınıflandırılmamış diğer yer döşeme ve kaplama ile duvar kaplama işleri (halı, taban muşambası ve diğer esnek yer kaplamaları ile duvar kaplama işleri)
Parke, duvar kaplama, yer döşeme ürünleri imalatı ve ticareti 46.73.23 Masif, lamine ve laminant parke toptan ticareti
Parke, duvar kaplama, yer döşeme ürünleri imalatı ve ticareti 47.52.22 Belirli bir mala tahsis edilmiş mağazalarda masif, lamine ve laminant parke perakende ticareti
Prefabrik ve ahşap yapıların montajı ve ticareti 16.23.02 Ahşap prefabrik yapılar ve ahşap taşınabilir evlerin imalatı
Prefabrik ve ahşap yapıların montajı ve ticareti 22.23.04 Plastikten prefabrik yapıların imalatı
Prefabrik ve ahşap yapıların montajı ve ticareti 23.61.03 Betondan yapılmış prefabrik yapıların imalatı
Prefabrik ve ahşap yapıların montajı ve ticareti 41.20.03 Prefabrik binalar için bileşenlerin alanda birleştirilmesi ve kurulması
Prefabrik ve ahşap yapıların montajı ve ticareti 41.20.04 İkamet amaçlı ahşap binaların inşaatı
Prefabrik ve ahşap yapıların montajı ve ticareti 43.99.14 Prefabrik yapıların montajı ve kurulması (prefabrik binalar hariç her çeşit prefabrik sokak düzeneklerinin (otobüs durağı, telefon kulübesi, bank vb.) kurulumu vb.)
Prefabrik ve ahşap yapıların montajı ve ticareti 46.73.16 Betondan, çimentodan ve suni taştan prefabrik yapıların, yapı elemanlarının ve diğer ürünlerin toptan ticareti
Prefabrik ve ahşap yapıların montajı ve ticareti 46.73.17 Plastikten prefabrik yapılar ve yapı elemanlarının toptan ticareti
Prefabrik ve ahşap yapıların montajı ve ticareti 46.73.18 Ahşaptan prefabrik yapıların ve yapı elemanlarının toptan ticareti
Prefabrik ve ahşap yapıların montajı ve ticareti 47.52.18 Belirli bir mala tahsis edilmiş mağazalarda prefabrik yapılar ve yapı elemanlarının perakende ticareti (metalden, betondan, plastikten, ahşaptan vb.)
PVC panjur, doğrama imalatı ve ticareti 22.23.08 Plastikten/PVC'den kapı, pencere, bunların kasaları, pervazları, kapı eşikleri, vb. imalatı
PVC panjur, doğrama imalatı ve ticareti 46.73.15 Plastik kapı, pencere ve bunların kasaları ile kapı eşikleri, panjurlar, jaluziler, storlar ve benzeri eşyaların toptan ticareti
PVC panjur, doğrama imalatı ve ticareti 46.73.20 Plastikten inşaat amaçlı tabakalar, levhalar, filmler, folyolar, şeritler ve borular ile asfalt vb. malzemeden çatı kaplama ürünlerinin toptan ticareti (inşaat, sera vb. için naylon örtü, shingle, mantolama amaçlı strafor, vb. dahil)
PVC panjur, doğrama imalatı ve ticareti 47.52.09 Belirli bir mala tahsis edilmiş mağazalarda plastik kapı, pencere ve bunların kasaları ile kapı eşikleri, panjurlar, jaluziler, storlar ve benzeri eşyaların perakende ticareti (PVC olanlar dahil)
Sıhhi tesisat, ısıtma ve iklimlendirme tesisatı 43.22.01 Bina veya diğer inşaat projelerinde ısıtma, havalandırma, soğutma ve iklimlendirme sistemlerinin tesisatı (ev tipi boyler (kombi, kazan vb.) ve brülörlerin bakım, onarım ve kurulumu ile elektriksiz güneş enerjisi kolektörlerinin kurulumu dahil)
Sıhhi tesisat, ısıtma ve iklimlendirme tesisatı 43.22.03 Bina ve diğer inşaat projelerinde su ve kanalizasyon tesisatı ve onarımı (yağmurlama sistemlerinin kurulumu dahil sıhhi tesisat işleri, yangın söndürme sistemlerinin kurulumu, kanalizasyon tesisatı döşeme işleri vb.)
Sıhhi tesisat, ısıtma ve iklimlendirme tesisatı 43.22.05 Gaz tesisatı faaliyetleri (hastanelerdeki oksijen gazı temini için kurulum işleri dahil)
Sıvacılık 43.31.01 Sıva işleri (binalarda veya diğer inşaatlarda iç ve dış sıva veya alçı sıva işleri ile alçıpan işleri vb.)
Tuğla, kiremit, beton ve beton ürünleri imalatı ve ticareti 19.20.12 Turba, linyit ve taş kömürü briketleri imalatı (kömür tozundan basınçla elde edilen yakıt)
Tuğla, kiremit, beton ve beton ürünleri imalatı ve ticareti 23.61.01 Çimentodan, betondan veya suni taştan prefabrik yapı elemanları imalatı (gaz betondan ve kireç taşından olanlar dahil)
Tuğla, kiremit, beton ve beton ürünleri imalatı ve ticareti 23.61.02 Çimentodan, betondan veya suni taştan karo, döşeme taşı, kiremit, tuğla, boru, vb. inşaat amaçlı ürünlerin imalatı
Tuğla, kiremit, beton ve beton ürünleri imalatı ve ticareti 23.65.02 Lif ve çimento karışımlı ürünlerin imalatı
Tuğla, kiremit, beton ve beton ürünleri imalatı ve ticareti 23.69.02 Beton, çimento ya da suni taştan yapılmış diğer ürünlerin imalatı (heykel, alçak ve yüksek kabartma, vazo, çiçek saksısı, mimari süsler, bahçe süsleri, vb.)
Tuğla, kiremit, beton ve beton ürünleri imalatı ve ticareti 46.73.08 Tuğla, kiremit, briket, kaldırım taşı vb. inşaat malzemeleri toptan ticareti
Vitray ve cam altı resimcilik 23.19.08 Vitray cam imalatı
Yalıtım işleri 43.29.03 Isı, ses veya titreşim yalıtımı ile diğer inşaat tesisatı işleri (mantolama ve vakumlu temizleme sistemlerinin kurulumu dahil)
Yalıtım işleri 43.99.08 Su yalıtım işleri (düz çatı ve teraslardaki su yalıtım işleri, inşaat ve diğer yer altı yapıların dış cephesindeki su yalıtım işleri, nem yalıtımı vb.)
Yapı dekorasyon faaliyetleri 43.29.02 Başka yerde sınıflandırılmamış diğer tesisat işleri (paratonerlerin, tabelaların (ışıklı olsun veya olmasın), stor ve güneşliklerin montaj işleri vb.)
Yapı dekorasyon faaliyetleri 43.32.03 Seyyar bölme ve metal yapı üzerine asma tavan montaj işleri ile diğer doğrama tesisatı işleri
Yapı dekorasyon faaliyetleri 43.39.01 Dekoratif malzemenin, bezemelerin ve süslerin montajı ile inşaatlardaki bys. diğer bütünleyici ve tamamlayıcı işler (radyatörleri kaplayan ızgaraların montajı ile akustik panel, karo veya diğer malzemeleri içeren akustik işler dahil)
Yapı dekorasyon faaliyetleri 43.99.15 Başka yerde sınıflandırılmamış diğer uzmanlaşmış inşaat işleri (şömine, barbekü dahil)
Yapı ve yapı parçaları imal, onarım ve kurulumu 25.11.06 İnşaat ve inşaatın parçaları için metal çatı ya da iskeletlerin imalatı (kuleler, direkler, destekler, köprüler vb.) (kepenk ve yangın merdiveni ile prefabrik yapılar hariç)
Yapı ve yapı parçaları imal, onarım ve kurulumu 25.11.07 Metalden kepenk ve yangın merdiveni imalatı
Yapı ve yapı parçaları imal, onarım ve kurulumu 25.21.10 Merkezi ısıtma radyatörleri imalatı (elektrikli radyatörler ile döküm olanlar hariç)
Yapı ve yapı parçaları imal, onarım ve kurulumu 25.21.11 Merkezi ısıtma kazanları (boyler) imalatı (kombi, kat kaloriferi ve diğer merkezi ısıtma kazanları) (buhar jeneratörleri ve kızgın su üreten kazanlar hariç)
Yapı ve yapı parçaları imal, onarım ve kurulumu 25.29.01 Sıkıştırılmış veya sıvılaştırılmış gaz için kullanılan metal konteynerlerin imalatı
Yapı ve yapı parçaları imal, onarım ve kurulumu 25.29.02 Metalden rezervuarlar, tanklar, fıçılar ve benzeri kapasitesi > 300 litre olan konteynerlerin imalatı (sıkıştırılmış veya sıvılaştırılmış gazlar için olanlar ile mekanik veya termal ekipmanlı olanlar hariç)
Yapı ve yapı parçaları imal, onarım ve kurulumu 25.30.01 Buhar üretim kazanları (buhar jeneratörü), kızgın su kazanları (boyler) ve bunların parçaları ile kazanlar (boylerler) için yardımcı üniteler ve buhar veya diğer buhar güç üniteleri için kondansatör imalatı
Yapı ve yapı parçaları imal, onarım ve kurulumu 25.99.10 Metal merdiven imalatı
Yapı ve yapı parçaları imal, onarım ve kurulumu 25.99.21 Elektriksiz hazneli döner bacaların, havalandırma kanallarının vb. imalatı
Yapı ve yapı parçaları imal, onarım ve kurulumu 33.11.01 Metal boru ve boru hatları ile pompa istasyonlarının bakım ve onarımı
Yapı ve yapı parçaları imal, onarım ve kurulumu 33.11.03 Buhar kazanları veya buhar jeneratörlerinin bakım ve onarımı
Yapı ve yapı parçaları imal, onarım ve kurulumu 33.11.04 Merkezi ısıtma sıcak su kazanları (boyler) ve radyatörlerin bakım ve onarımı
Yapı ve yapı parçaları imal, onarım ve kurulumu 33.11.10 Metal tankların, rezervuarların ve muhafaza kaplarının (konteynerler dahil) onarımı
Yapı ve yapı parçaları imal, onarım ve kurulumu 33.20.42 Sanayi fabrikalarında cam ve seramik boruların ve hatların kurulumu
Yapı ve yapı parçaları imal, onarım ve kurulumu 33.20.44 Metal muhafaza tanklarının ve sarnıçların kurulumu
Yapı ve yapı parçaları imal, onarım ve kurulumu 43.29.05 Parmaklık ve korkuluk tesisatı işleri (metal yangın merdivenlerinin kurulumu dahil)
Yapı ve yapı parçaları imal, onarım ve kurulumu 43.99.01 Yapısal çelik bileşenlerin kurulması işleri (bina, köprü, gezer vinç veya elektrik iletim kulesi gibi diğer yapılar için prefabrik yapısal çelik bileşenlerin kurulması vb.)
Yapıların inşaatı ve inşaata hazırlanması 41.20.01 İkamet amaçlı olmayan binaların inşaatı (fabrika, atölye vb. sanayi üretimini amaçlayan binalar ile hastane, okul, otel, işyeri, mağaza, alışveriş merkezi, lokanta, kapalı spor tesisi, cami, kapalı otopark, tuvalet, vb. inşaatı)
Yapıların inşaatı ve inşaata hazırlanması 41.20.02 İkamet amaçlı binaların inşaatı (müstakil konutlar, birden çok ailenin oturduğu binalar, gökdelenler vb.nin inşaatı) (ahşap binaların inşaatı hariç)
Yapıların inşaatı ve inşaata hazırlanması 43.12.01 Zemin ve arazi hazırlama, alanın temizlenmesi ile kazı ve hafriyat işleri (tarımsal arazinin hazırlanması, dinamitleme ve kayaların kaldırılması, inşaat, tarım vb. alanların drenajı, hafriyat, kazı, dolgu vb. işler) (madencilik için yapılanlar hariç)
Yapıların inşaatı ve inşaata hazırlanması 43.13.01 Test sondajı ve delme (inşaat, jeofizik, jeolojik vb. amaçlar için test sondajı ve delme işleri ile örnekleme sondajı) (madencilikle bağlantılı olarak gerçekleştirilen test sondajı hariç)
Yapıların inşaatı ve inşaata hazırlanması 43.99.11 İnşaat amaçlı kazık çakma ve temel inşaatı işleri (forekazık çakma dahil)
Yıkım işleri 43.11.01 Yıkım işleri (binaların ve diğer yapıların yıkılması ve sökülmesi)

Yorum Gönder

0 Yorumlar