MADEN, MADENİ EŞYA VE MAKİNA FAALİYETLERİNE İLİŞKİN NACE KODLARI


Akışkan gücü ile çalışan ekipmanların imalatı, bakım onarım ve ticareti 28.12.05 Akışkan gücü ile çalışan ekipmanların ve bunların parçalarının imalatı (hidrolik ve pnömatik motorlar, hidrolik pompalar, hidrolik ve pnömatik valfler, hidrolik sistemler ve bunların parçaları)
Akışkan gücü ile çalışan ekipmanların imalatı, bakım onarım ve ticareti 28.13.01 Hava veya vakum pompaları ile hava veya diğer gaz kompresörlerinin imalatı (el ve ayakla çalışan hava pompaları ile motorlu taşıtlar için olanlar hariç)
Akışkan gücü ile çalışan ekipmanların imalatı, bakım onarım ve ticareti 28.13.02 Sıvı pompaları ve sıvı elevatörleri imalatı (yakıt, yağlama, soğutma ve diğer amaçlar için) (deplasmanlı ve santrifüjlü pompalar ile benzinliklerde kullanılan akaryakıt pompaları dahil) (tulumba dahil, içten yanmalı motorlar için olanlar hariç)
Akışkan gücü ile çalışan ekipmanların imalatı, bakım onarım ve ticareti 28.13.03 El ve ayakla çalışan hava pompalarının imalatı
Akışkan gücü ile çalışan ekipmanların imalatı, bakım onarım ve ticareti 28.24.01 Motorlu veya pnömatik el aletlerinin imalatı (zımparalama, taşlama, parlatma vb. elektrikli elle kullanılan aletler ile dairesel veya zincirli testere, matkap, çivileme aleti, perçin tabancası vb.)
Akışkan gücü ile çalışan ekipmanların imalatı, bakım onarım ve ticareti 33.12.10 Akışkan gücü ile çalışan ekipmanlar, pompalar, kompresörler ile valflerin ve vanaların bakım ve onarımı (akaryakıt pompalarının tamiri dahil)
Akışkan gücü ile çalışan ekipmanların imalatı, bakım onarım ve ticareti 46.69.04 Kompresör ve parçalarının toptan ticareti (soğutma, hava ve diğer amaçlar için)
Altın vb. değerli mücevher imalatı, onarımı ve ticareti 08.99.03 Kıymetli ve yarı kıymetli taşların (yakut, zümrüt, safir, kalsedon vb.) ocakçılığı (kehribar, Oltu taşı, lüle taşı ve elmas hariç)
Altın vb. değerli mücevher imalatı, onarımı ve ticareti 24.41.16 İşlenmemiş, yarı işlenmiş, toz halde altın imalatı ile gümüş veya adi metallerin altınla preslenerek kaplanması (Mücevher ve benzeri eşyaların imalatı hariç)
Altın vb. değerli mücevher imalatı, onarımı ve ticareti 24.41.17 İşlenmemiş, yarı işlenmiş, toz halde gümüş imalatı ile adi metallerin gümüşle preslenerek kaplanması (Mücevher ve benzeri eşyaların imalatı hariç)
Altın vb. değerli mücevher imalatı, onarımı ve ticareti 24.41.18 İşlenmemiş, yarı işlenmiş, toz halde platin imalatı ile altın, gümüş veya adi metallerin platinle preslenerek kaplanması (paladyum, rodyum, osmiyum ve rutenyum imalatı ile platin katalizör imalatı dahil) (Mücevher ve benzeri eşyaların imalatı hariç)
Altın vb. değerli mücevher imalatı, onarımı ve ticareti 24.41.19 Değerli metal alaşımlarının imalatı (Mücevher ve benzeri eşyaların imalatı hariç)
Altın vb. değerli mücevher imalatı, onarımı ve ticareti 32.12.01 Değerli metallerden takı ve mücevherlerin imalatı (değerli metallerle baskı, yapıştırma vb. yöntemlerle giydirilmiş adi metallerden olanlar dahil)
Altın vb. değerli mücevher imalatı, onarımı ve ticareti 32.12.03 Değerli metallerden yapılan teknik ve laboratuvar malzemeleri imalatı (maden eritme kapları, spatulalar, elektrolitik kaplama anotları, vb. dahil)
Altın vb. değerli mücevher imalatı, onarımı ve ticareti 32.12.04 İnci ve değerli doğal taşların işlenmesi ve değerli taşlardan takı ve mücevher ile bunların parçalarının imalatı (sentetik veya yeniden oluşturulmuş olanlar dahil)
Altın vb. değerli mücevher imalatı, onarımı ve ticareti 32.12.06 Değerli olsun olmasın metal eşyalar üzerine oyma ve kabartma yapılması faaliyetleri
Altın vb. değerli mücevher imalatı, onarımı ve ticareti 32.12.08 Değerli metallerden veya değerli metallerle preslenerek kaplanmış adi metallerden yemek takımı, çatal bıçak takımı, tuvalet malzemesi, büro malzemesi, vb. malzemelerin imalatı
Altın vb. değerli mücevher imalatı, onarımı ve ticareti 46.48.01 Mücevher ve takı toptan ticareti (altın, gümüş, vb. olanlar) (imitasyon olanlar hariç)
Altın vb. değerli mücevher imalatı, onarımı ve ticareti 46.72.03 Değerli metal cevherleri ve konsantrelerinin toptan ticareti (altın, gümüş, platin vb.)
Altın vb. değerli mücevher imalatı, onarımı ve ticareti 47.77.01 Belirli bir mala tahsis edilmiş mağazalarda altın ve diğer değerli metallerden takı, eşya ve mücevherat perakende ticareti (kuyumculuk ürünleri perakende ticareti dahil, gümüşten olanlar hariç)
Altın vb. değerli mücevher imalatı, onarımı ve ticareti 47.77.02 Belirli bir mala tahsis edilmiş mağazalarda gümüş takı, eşya ve mücevherat perakende ticareti (gümüşçü ürünleri perakende ticareti)
Altın vb. değerli mücevher imalatı, onarımı ve ticareti 47.77.05 Belirli bir mala tahsis edilmiş mağazalarda doğal inciden veya kültür incisinden ürünler ile değerli ya da yarı değerli taşlardan ürünlerin perakende ticareti (pırlanta, yakut, zümrüt, safir vb.den yapılan ürünler)
Altın vb. değerli mücevher imalatı, onarımı ve ticareti 95.25.02 Mücevherlerin onarımı
Alüminyum ürünlerinin imalatı 24.42.16 Alüminyum folyo imalatı (alaşımdan olanlar dahil)
Alüminyum ürünlerinin imalatı 24.42.18 Alüminyum sac, levha, tabaka, şerit imalatı (alaşımdan olanlar dahil)
Alüminyum ürünlerinin imalatı 25.92.03 Kapasitesi 300 lt.yi geçmeyen alüminyum varil fıçı, kova, kutu, vb. imalatı (diş macunu, krem gibi kapaklı tüpler ve katlanabilir kutular ile aerosol kutuları dahil)
Alüminyum ürünlerinin imalatı 25.99.01 Demir, çelik ve alüminyumdan sofra ve mutfak eşyalarının imalatı (tencere, tava, çaydanlık, cezve, yemek kapları, bulaşık telleri vb.) (teflon, emaye vb. ile kaplanmışlar dahil, bakırdan olanlar hariç)
Alüminyum ürünlerinin imalatı 25.99.09 Alüminyum jaluzi perde imalatı
Ateşli silah imalatı, onarımı ve ticareti 25.40.01 Tabanca, revolver (altıpatlar), av tüfeği, havalı tabanca, cop, vb. askeri amaçlı olmayan ateşli silahlar ve benzeri aletlerin ve bunların parçalarının imalatı
Ateşli silah imalatı, onarımı ve ticareti 33.11.02 Ateşli silahların ve savaş gereçlerinin bakım ve onarımı (spor ve eğlence amaçlı silahların onarımı dahil)
Ateşli silah imalatı, onarımı ve ticareti 46.69.05 Silah ve mühimmat toptan ticareti (tabanca, av tüfeği vb. dahil)
Ateşli silah imalatı, onarımı ve ticareti 47.78.05 Belirli bir mala tahsis edilmiş mağazalarda silah ve mühimmat perakende ticareti (sportif ve avcılık amaçlı olanlar hariç)
Bakır, bakırın işlenmesi, bakır ürünlerinin imalatı ve ticareti 24.44.01 Bakır, bakır matı, bakır tozu, semente bakır, bakır anotu ile bakır ve bakır alaşımlarının imalatı
Bakır, bakırın işlenmesi, bakır ürünlerinin imalatı ve ticareti 24.44.03 Bakır sac, tabaka, levha, şerit, folyo imalatı (alaşımdan olanlar dahil)
Bakır, bakırın işlenmesi, bakır ürünlerinin imalatı ve ticareti 25.99.06 Bakırdan sofra ve mutfak eşyası imalatı (cezve, tencere, çanak, tabak, ibrik vb.)
Bakır, bakırın işlenmesi, bakır ürünlerinin imalatı ve ticareti 25.99.18 Bakırdan yapılan biblolar, çerçeveler, aynalar ve diğer süsleme eşyaları ile süsleme işleri (mutfak eşyaları hariç)
Bakır, bakırın işlenmesi, bakır ürünlerinin imalatı ve ticareti 47.59.09 Belirli bir mala tahsis edilmiş mağazalarda bakır eşya, bakır sofra ve mutfak eşyası perakende ticareti
Büro makineleri ve ekipmanları imalatı ve onarımı 28.23.04 Para sayma ve para paketleme makinelerinin imalatı
Büro makineleri ve ekipmanları imalatı ve onarımı 28.23.05 Daktilo, stenografi ve kelime işlem makineleri imalatı (elektrikli veya elektriksiz) (kabartma yazı yazanlar dahil)
Büro makineleri ve ekipmanları imalatı ve onarımı 28.23.08 Teksir makineleri, posta işleme makineleri, adres basma makineleri ile diğer büro makinelerinin imalatı
Çatal, kaşık, bıçak ve diğer kesici aletlerin imalatı 25.71.01 Kaşık, çatal, kepçe, kevgir, servis spatulası, şeker maşası ve benzeri mutfak gereçleri, sofra takımları, çatal bıçak takımları imalatı (balık bıçakları, kahvaltı ve meyve bıçakları dahil fakat, sofra bıçakları hariç)
Çatal, kaşık, bıçak ve diğer kesici aletlerin imalatı 25.71.02 Sofra bıçakları (balık bıçakları, kahvaltı ve meyve bıçakları hariç), budama bıçakları, sustalı bıçaklar, satır, vb. bıçaklar (makineler için olanlar hariç) ile terzi makasları, vb. makaslar ve bunların ağızlarının imalatı
Çatal, kaşık, bıçak ve diğer kesici aletlerin imalatı 25.71.04 Manikür veya pedikür setleri ve aletleri, kağıt bıçakları, mektup açacakları, kalemtıraşlar ve bunların bıçakları, kırma, yarma ve kıyma bıçakları, saç kesme ve hayvan kırkma makine ve aletleri ile benzeri elektriksiz kesici aletlerin imalatı
Çatal, kaşık, bıçak ve diğer kesici aletlerin imalatı 25.71.05 Tıraş bıçakları, usturalar ile jiletler ve tıraş makinelerinin bıçaklarının imalatı
Çelik kasa imalatı ve ticareti 25.99.03 Zırhlı veya güçlendirilmiş kasalar, kasa daireleri, kilitli para kasaları, zırhlı kapılar vb. imalatı (adi metalden)
Çelik kasa imalatı ve ticareti 46.69.16 Zırhlı veya güçlendirilmiş kasalar ve kutular ile kasa daireleri için zırhlı veya güçlendirilmiş kapılar ve kilitli kutular ile para veya evrak kutuları, vb. (adi metalden) toptan ticareti
Demir dışı diğer metallerin üretimi 24.45.01 Maden cevherlerinden ya da oksitlerden işlenmemiş krom, manganez, nikel, tungsten, molibden, tantalum, kobalt, bizmut, titanyum, zirkonyum, berilyum, germanyum vb. imalatı (alaşımları dahil)
Demir dışı diğer metallerin üretimi 24.45.02 Krom, manganez, tungsten, molibden, tantalum, kobalt, bizmut, titanyum, zirkonyum, berilyum, germanyum vb. demir dışı metallerden yapılan ürünlerin imalatı (sermetler ve diğer ara ürünler dahil, nikelden olanlar hariç)
Demir ve çelik ürünleri ile ferro alaşımların imalatı 24.10.03 Demir ve çelikten sıcak veya soğuk çekilmiş yassı hadde ürünleri imalatı (demir veya çelik alaşımlı levha, şerit, sac, teneke sac, vb. dahil)
Demir ve çelik ürünleri ile ferro alaşımların imalatı 24.10.05 Sıcak haddelenmiş demir veya çelikten bar ve çubukların üretilmesi (inşaat demiri dahil)
Demir ve çelik ürünleri ile ferro alaşımların imalatı 24.10.06 Demir veya çelik granül ve demir tozu üretilmesi
Demir ve çelik ürünleri ile ferro alaşımların imalatı 24.10.07 Demir ya da çelik hurdaların yeniden eritilmesi
Demir ve çelik ürünleri ile ferro alaşımların imalatı 24.10.08 Demir cevherinin doğrudan indirgenmesiyle elde edilen demirli ürünler ve diğer sünger demir ürünlerinin imalatı ile elektroliz veya diğer kimyasal yöntemlerle istisnai saflıkta demir üretilmesi
Demir ve çelik ürünleri ile ferro alaşımların imalatı 24.10.09 Çelikten demir yolu ve tramvay yolu yapım malzemesi (birleştirilmemiş raylar ile ray donanımı, aksamı, vb.) ile levha kazıkları (palplanş) ve kaynaklı açık profil imalatı
Demir ve çelik ürünleri ile ferro alaşımların imalatı 24.10.10 Pik demir ve manganezli dökme demir (aynalı demir/spiegeleisen) üretimi (külçe, blok, veya diğer birincil formlarda)
Demir ve çelik ürünleri ile ferro alaşımların imalatı 24.10.12 Ferro alaşımların imalatı (ferro manganez, ferro silisyum, ferro siliko manganez, ferro krom ve diğerleri)
Demir ve çelik ürünleri ile ferro alaşımların imalatı 25.99.19 Demir yolu veya tramvay hatlarında kullanılan adi metalden sabit malzemeler ve bağlantı parçaları ile bunların parçalarının imalatı
Demir veya çelikten muhafaza ve paketleme malzemeleri imalatı 25.91.01 Çelik varil ve benzer muhafazaların imalatı
Demir veya çelikten muhafaza ve paketleme malzemeleri imalatı 25.92.01 Demir veya çelikten yiyecek, içecek ve diğer ürünler için kapasitesi < 50 litre olan kutuların imalatı (lehim veya kıvrılarak kapatılanlar) (tenekeden olanlar dahil)
Dökümcülük 24.52.20 Çelik dökümü
Dökümcülük 24.53.01 Hafif metallerin dökümü (alüminyum, magnezyum, titanyum, çinko vb.den yarı mamul ürünlerin dökümü ile dökme hafif metallerin dökümü)
Dökümcülük 24.54.01 Demir dışı ağır metallerin dökümü (bakır vb.)
Dökümcülük 24.54.02 Değerli metallerin dökümü
El aletleri, takım tezgâhı uçları, testere ağızları imalatı bakım ve onarımı 25.73.02 El aletleri, takım tezgahı uçları, testere ağızları, mengeneler, kıskaçlar, sıkıştırma anahtarları vb. imalatı
El aletleri, takım tezgâhı uçları, testere ağızları imalatı bakım ve onarımı 25.73.04 Kuyumculuk aletleri ve parçalarının imalatı (pense, keski, çekiç vb. aletler)
El aletleri, takım tezgâhı uçları, testere ağızları imalatı bakım ve onarımı 33.12.12 Motorlu veya pnömatik (hava basınçlı) el aletlerinin onarımı (yuvarlak/vargel/zincir testere, matkap, pnömatik veya motorlu metal kesme makası, darbeli cıvata anahtarı vb.)
El aletleri, takım tezgâhı uçları, testere ağızları imalatı bakım ve onarımı 33.12.27 Kesici aletler ile el aletlerinin bakım ve onarımı (matbaa giyotini, şerit testere, el testeresi, çapa, orak vb. bileyleme ve çarkçılık dahil) (motorlu ve pnömatik olanlar hariç)
Elektriksiz ev aletleri imalatı, tamiratı ve ticareti 27.52.05 Elektriksiz yemek pişirme cihazlarının imalatı (gaz yakıtlı set üstü ocaklar, gaz veya sıvı yakıtlı fırınlar ve ocaklar vb.)
Elektriksiz ev aletleri imalatı, tamiratı ve ticareti 27.52.06 Elektriksiz ev aletlerinin aksam ve parçalarının imalatı
Elektriksiz ev aletleri imalatı, tamiratı ve ticareti 47.59.14 Belirli bir mala tahsis edilmiş mağazalarda elektriksiz fırın ve ocaklar ile şofben ve termosifon gibi su ısıtıcıları vb.lerinin perakende ticareti (gaz, sıvı veya katı yakıtlı)
Elektriksiz ev aletleri imalatı, tamiratı ve ticareti 95.22.02 Ev ve bahçe gereçlerinin onarımı (mutfak eşyası, makas, çim biçme makinesi, budama makasları, vb.)
Fabrikasyon metal ürünleri imalatı, bakım ve onarımı 25.92.02 Adi metalden dişli kapaklar (şişe kapağı vb.) ve tıpalar ile tıkaçlar ve kapakların imalatı
Fabrikasyon metal ürünleri imalatı, bakım ve onarımı 25.94.01 Yivsiz bağlantı malzemeleri imalatı, demir, çelik veya bakırdan (rondelalar, perçinler, perçin çivileri, kamalı pimler, kopilyalar vb. ürünler)
Fabrikasyon metal ürünleri imalatı, bakım ve onarımı 25.94.02 Yivli bağlantı malzemeleri imalatı, demir, çelik veya bakırdan (vidalar, cıvatalar, somunlar vb. yivli ürünler)
Fabrikasyon metal ürünleri imalatı, bakım ve onarımı 25.99.02 Metalden yapılmış eviye, lavabo, küvet, duş teknesi, jakuzi (emaye olsun-olmasın) ve diğer sıhhi ürünlerin imalatı
Fabrikasyon metal ürünleri imalatı, bakım ve onarımı 25.99.05 Metalden yapılmış çeşitli eşyaların imalatı (klips, tarak, saç tokası, saç firketesi, bigudi, kopça, elbise askısı, rozet, rütbe, kapan, tuzak, çöp sepeti, sigara tabakası, palet, makara, kanca, kozmetik kutuları vb.) (tekstil ürünleri imalatında kullanılanlar hariç)
Fabrikasyon metal ürünleri imalatı, bakım ve onarımı 25.99.07 Kalıcı metalik mıknatısların imalatı
Fabrikasyon metal ürünleri imalatı, bakım ve onarımı 25.99.14 Adi metallerden işaret levhaları ve tabelalar ile rakamlar, harfler ve diğer sembollerin imalatı (oto plakaları dahil, ışıklı olanlar hariç)
Fabrikasyon metal ürünleri imalatı, bakım ve onarımı 25.99.16 Kalay plaka, tabaka, sac, levha, şerit, folyo, tüp, boru ve kalay tozları ile diğer ürünlerin imalatı
Fabrikasyon metal ürünleri imalatı, bakım ve onarımı 25.99.17 Çinko tüp, boru ve bağlantı parçaları ile diğer ürünlerin imalatı
Fabrikasyon metal ürünleri imalatı, bakım ve onarımı 25.99.20 Elektriksiz sebze-meyve dilme, doğrama ve sularını çıkarma aletleri, et kıyma aletleri, kahve ve baharat değirmenleri, el havanı, rende vb. el gücüyle çalışan mutfak aletleri ve aksesuarları imalatı
Fabrikasyon metal ürünleri imalatı, bakım ve onarımı 33.11.90 Başka yerde sınıflandırılmamış metal ürünlerin bakım ve onarımı
Fırın, ocak, güneş kolektörleri, brülör imalatı, onarımı, kurulumu ve ticareti 28.21.07 Elektrikli veya elektriksiz laboratuar ocakları, döküm ocakları vb. endüstriyel ocak ve fırınlarının imalatı (çöp yakma fırınları ile elektrikli ekmek ve unlu mamul fırınları dahil)
Fırın, ocak, güneş kolektörleri, brülör imalatı, onarımı, kurulumu ve ticareti 28.21.08 Ocak brülörleri (ateşleyicileri) imalatı
Fırın, ocak, güneş kolektörleri, brülör imalatı, onarımı, kurulumu ve ticareti 28.21.09 Mekanik kömür taşıyıcıları, mekanik ızgaralar, mekanik kül boşaltıcıları ve benzeri cihazların imalatı
Fırın, ocak, güneş kolektörleri, brülör imalatı, onarımı, kurulumu ve ticareti 28.21.10 Güneşle (güneş kolektörleri), buharla ve yağla ısıtma sistemleri ile benzeri ocak ve ısınma donanımları gibi elektriksiz ev tipi ısıtma donanımlarının imalatı
Fırın, ocak, güneş kolektörleri, brülör imalatı, onarımı, kurulumu ve ticareti 28.21.11 Endüksiyon veya dielektrik ısıtma ekipmanlarının imalatı
Fırın, ocak, güneş kolektörleri, brülör imalatı, onarımı, kurulumu ve ticareti 28.21.90 Başka yerde sınıflandırılmamış diğer fırın ve ocakların (sanayi ocakları) imalatı
Fırın, ocak, güneş kolektörleri, brülör imalatı, onarımı, kurulumu ve ticareti 33.12.04 Sanayi fırınlarının, ocaklarının ve ocak brülörlerinin bakım ve onarımı
Fırın, ocak, güneş kolektörleri, brülör imalatı, onarımı, kurulumu ve ticareti 33.20.54 Sanayi fırınlarının ve ocak brülörlerinin (ocak ateşleyicilerinin) kurulumu
Fırın, ocak, güneş kolektörleri, brülör imalatı, onarımı, kurulumu ve ticareti 46.74.04 Demirden veya çelikten merkezi ısıtma radyatörleri, merkezi ısıtma kazanları (kombiler dahil) ile bunların parçalarının toptan ticareti (buhar jeneratörleri ve kızgın su üreten kazanlar hariç)
Filtreleme, arıtma cihazları imalatı ve onarımı 28.29.04 Sıvılar için filtreleme veya arıtma makine ve cihazlarının imalatı (suyun filtre edilmesi/arıtılmasına mahsus cihazlar dahil)
Filtreleme, arıtma cihazları imalatı ve onarımı 33.12.21 Sıvılar için filtreleme ya da temizleme makineleri ve aparatlarının bakım ve onarımı
Gıda, içecek ve tütün işleme makineleri ve donanımlarının imalatı, onarımı ve kurulumu 28.93.01 Gıda ve içeceklerin endüstriyel olarak hazırlanması veya imalatı için bys. makinelerin imalatı (ekmek, bisküvi, makarna, şekerleme, çikolata, şeker, et, meyve, sebze, sıvı ve katı yağlar vb.nin hazırlanması veya imalatı için sanayi makineleri)
Gıda, içecek ve tütün işleme makineleri ve donanımlarının imalatı, onarımı ve kurulumu 28.93.02 Şarap, meyve suyu ve benzeri içeceklerin imalatında kullanılan makinelerin imalatı (presler, eziciler ve benzeri makineler)
Gıda, içecek ve tütün işleme makineleri ve donanımlarının imalatı, onarımı ve kurulumu 28.93.03 Süt ürünleri makinelerinin ve santrifüjlü krema ayırıcılarının imalatı (homojenizeleştiriciler, irradyatörler (ışınlayıcılar), yağ yapma makineleri, peynir yapma makineleri vb.)
Gıda, içecek ve tütün işleme makineleri ve donanımlarının imalatı, onarımı ve kurulumu 28.93.04 Tütünün hazırlanmasında ve işlenmesinde kullanılan makinelerin imalatı (tütün yapraklarını damarlarından ayıran makineler ile enfiye, sigara, puro, pipo tütünü veya çiğneme tütünleri imalinde kullanılan makineler)
Gıda, içecek ve tütün işleme makineleri ve donanımlarının imalatı, onarımı ve kurulumu 28.93.06 Değirmencilik sanayiinde, hububat veya kurutulmuş sebzelerin işlenmesi veya öğütülmesi için kullanılan makinelerin imalatı (un, kaba un vb. üretmek için kullanılan makineler, elekler, kepek temizleyiciler, çeltik soyma makinesi vb.)
Gıda, içecek ve tütün işleme makineleri ve donanımlarının imalatı, onarımı ve kurulumu 28.93.07 Ekmek ve diğer unlu mamuller için elektrikli olmayan fırınların imalatı (gaz, sıvı ve katı yakıtlı olanlar)
Gıda, içecek ve tütün işleme makineleri ve donanımlarının imalatı, onarımı ve kurulumu 28.93.08 Ev tipi olmayan pişirme veya ısıtma cihazlarının imalatı (ev tipi olmayan filtreli kahve makineleri vb. dahil)
Gıda, içecek ve tütün işleme makineleri ve donanımlarının imalatı, onarımı ve kurulumu 28.93.09 Tarımsal ürünler için kurutucuların imalatı (kahve, kuruyemiş vb. için kavurma makine ve cihazları dahil)
Gıda, içecek ve tütün işleme makineleri ve donanımlarının imalatı, onarımı ve kurulumu 28.93.10 Tohumların, tanelerin veya kuru baklagillerin temizlenmesi, tasnif edilmesi veya derecelendirilmesi için kullanılan makinelerin imalatı (tarımsal selektörler dahil)
Gıda, içecek ve tütün işleme makineleri ve donanımlarının imalatı, onarımı ve kurulumu 33.12.15 Gıda, içecek ve tütün işleme makinelerinin bakım ve onarımı
Gıda, içecek ve tütün işleme makineleri ve donanımlarının imalatı, onarımı ve kurulumu 33.20.39 Gıda, içecek ve tütün işleme için sanayi makinelerinin ve ekipmanlarının kurulum hizmetleri
Grafit ocakçılığı 08.99.04 Grafit ocakçılığı
Granit ocakçılığı 08.11.02 Granit ocakçılığı
Hurdacılık ve geri dönüşümcülük 38.11.01 Tehlikesiz atıkların toplanması (çöpler, geri dönüştürülebilir maddeler, tekstil atıkları, vb.) (inşaat ve yıkım atıkları, çalı, çırpı, moloz gibi enkazlar hariç)
Hurdacılık ve geri dönüşümcülük 38.11.02 İnşaat ve yıkım atıklarının, çalı, çırpı, moloz gibi enkazların toplanması ve kaldırılması
Hurdacılık ve geri dönüşümcülük 38.11.03 Tehlikesiz atık transfer istasyonlarının işletilmesi
Hurdacılık ve geri dönüşümcülük 38.12.01 Tehlikeli atıkların toplanması (patlayıcı, oksitleyici, yanıcı, zehirli, aşındırıcı, bulaşıcı ve insan sağlığı için zararlı atıkların ve maddelerin toplanması faaliyetleri) (nükleer atıklar, biyokimyasal atıklar, kullanılmış piller vb.)
Hurdacılık ve geri dönüşümcülük 38.21.01 Tehlikesiz atıkların ıslahı ve bertaraf edilmesi ve bertarafı için depolama alanlarının işletilmesi
Hurdacılık ve geri dönüşümcülük 38.22.01 Tehlikeli atıkların ıslahı ve bertaraf edilmesi (tehlikeli atıkların ıslahını yapan tesislerin işletilmesi, zararlı atıkların yok edilmesi için kullanılmış malların bertarafı vb. faaliyetler) (radyoaktif atıklar hariç)
Hurdacılık ve geri dönüşümcülük 38.31.01 Gemi ve yüzer yapıların hurdalarının materyallerinin geri kazanımı amacıyla parçalara ayrılması (sökülmesi)
Hurdacılık ve geri dönüşümcülük 38.31.02 Hurdaların geri kazanım amacıyla parçalara ayrılması (otomobil, bilgisayar, televizyon vb. donanımlar) (gemiler ve yüzer yapılar ile satmak için kullanılabilir parçalar oluşturmak amacıyla sökme hariç)
Hurdacılık ve geri dönüşümcülük 38.32.01 Tasnif edilmiş metal atıklar, hurdalar ve diğer parçaların genellikle mekanik veya kimyasal değişim işlemleri ile geri kazanılması
Hurdacılık ve geri dönüşümcülük 38.32.02 Tasnif edilmiş metal dışı atıklar, hurdalar ve diğer parçaların genellikle mekanik veya kimyasal değişim işlemleri ile geri kazanılması
Hurdacılık ve geri dönüşümcülük 46.77.01 Atık ve hurda toptan ticareti (metal olanlar) (kağıt, cam, plastik vb. ikincil hammaddeler hariç)
Hurdacılık ve geri dönüşümcülük 46.77.02 Atık ve hurda toptan ticareti (kağıt, cam, plastik vb. olanlar) (metal olanlar hariç)
Kâğıt ve mukavva üretiminde kullanılan makinelerin ve donanımlarının imalat, kurulum ve onarımı 28.95.01 Kağıt ve mukavva üretiminde kullanılan makinelerin ve bunların parçalarının imalatı
Kâğıt ve mukavva üretiminde kullanılan makinelerin ve donanımlarının imalat, kurulum ve onarımı 28.99.01 Basım ve ciltleme makineleri ile basıma yardımcı makinelerin ve bunların parçalarının imalatı (ofset baskı makinesi, tipografik baskı makinesi, dizgi makinesi, baskı kalıpları için makineler, ciltleme makinesi vb.) (büro tipi baskı makinesi hariç)
Kâğıt ve mukavva üretiminde kullanılan makinelerin ve donanımlarının imalat, kurulum ve onarımı 33.12.17 Kağıt, karton ve mukavva üretiminde kullanılan makinelerin bakım ve onarımı
Kâğıt ve mukavva üretiminde kullanılan makinelerin ve donanımlarının imalat, kurulum ve onarımı 33.20.41 Kağıt ve mukavva üretimi için sanayi makinelerinin ve ekipmanlarının kurulum hizmetleri
Kalaycılık 25.61.02 Metallerin kalay ile kaplanması (kalaycılık) faaliyeti
Kaldırma ve taşıma ekipmanlarının imalatı, onarımı ,kurulumu ve ticareti 28.22.10 El veya motor gücü ile çalışan kaldırma, taşıma, yükleme ya da boşaltma makinelerinin imalatı (vinç palangası, yük asansörü, bocurgat, demir ırgat, kriko, forklift, kaldırma ve taşıma kuleleri, vinçler, hareketli kaldırma kafesleri vb.)
Kaldırma ve taşıma ekipmanlarının imalatı, onarımı ,kurulumu ve ticareti 28.29.11 Elektrikli olmayan kaynak ve lehim aletleri ile gazla çalışan yüzey temperleme (menevişleme) makine ve cihazlarının imalatı (pürmüz ve şalümolar dahil)
Kaldırma ve taşıma ekipmanlarının imalatı, onarımı ,kurulumu ve ticareti 28.99.05 Otomatik bovling salonu donanımlarının, dönme dolap, atlı karınca, salıncak, poligon, vb. diğer panayır alanı eğlence donanımları ile kumarhane oyun masalarının imalatı
Kaldırma ve taşıma ekipmanlarının imalatı, onarımı ,kurulumu ve ticareti 33.12.05 Kaldırma ve taşıma ekipmanlarının bakım ve onarımı
Kaldırma ve taşıma ekipmanlarının imalatı, onarımı ,kurulumu ve ticareti 33.20.34 Kaldırma ve taşıma ekipmanlarının kurulumu (asansörler ve yürüyen merdivenler hariç)
Kaldırma ve taşıma ekipmanlarının imalatı, onarımı ,kurulumu ve ticareti 46.69.13 Baskül, kantar ve diğer tartı ve ölçüm makineleri toptan ticareti (ev tipi olanlar hariç)
Kalıp ve döküm modelciliği 25.73.03 Metalden kalıp ve döküm modeli imalatı (kek ve ayakkabı kalıpları hariç)
Kalıp ve döküm modelciliği 25.73.06 Ahşap ve diğer malzemelerden kalıp ve döküm modeli imalatı (kek ve ayakkabı kalıpları hariç)
Kaynak, lehim makineleri donanımları imalatı ve onarımı 27.90.05 Elektrikli kaynak ve lehim teçhizatı (lehim havyaları, ark kaynak makineleri, endüksiyon kaynak makineleri vb.) ile metallerin veya sinterlenmiş metal karbürlerin sıcak spreylenmesi için elektrikli makine ve cihazlarının imalatı
Kaynak, lehim makineleri donanımları imalatı ve onarımı 33.12.13 Elektrikli kaynak ve lehim aletlerinin bakım ve onarımı
Kehribar, oltu taşı ve lületaşı ocakçılığı 08.91.05 Kehribar, Oltu taşı ve lületaşı ocakçılığı
Kilit, menteşe imalatı ve çilingirlik hizmetleri 25.72.01 Asma kilit, kilit, anahtar, menteşe, otomatik kapı kapayıcıları, kilitli klipsler, bağlantı takozu, askılıklar, bulaşıklıklar, anahtar askıları, vb. ile binalar, mobilyalar, taşıtlar, vb. için küçük tekerleklerin imalatı
Kilit, menteşe imalatı ve çilingirlik hizmetleri 95.29.04 Çilingirlik ve anahtar çoğaltma hizmetleri
Kurşun çinko ve kalay üretimi 24.43.01 Kurşun tabaka, levha, şerit, folyo, kurşun tozu ve pulu imalatı (alaşımdan olanlar dahil)
Kurşun çinko ve kalay üretimi 24.43.02 Kurşun imalatı (işlenmemiş)
Kurşun çinko ve kalay üretimi 24.43.05 Kalay imalatı (işlenmemiş halde)
Kurşun çinko ve kalay üretimi 24.43.06 Çinko imalatı (işlenmemiş halde)
Kurşun çinko ve kalay üretimi 24.43.08 Çinko sac, tabaka, levha, şerit, folyo, çinko tozları, vb. imalatı (alaşımdan olanlar dahil)
Maden, taş ocakçılığı ve inşaat makineleri ve donanımlarının imalatı, onarımı ve kurulumu 28.92.01 Beton ve harç karıştırıcıların imalatı (mikserler dahil, beton karıştırıcılı (mikserli) kamyonlar hariç)
Maden, taş ocakçılığı ve inşaat makineleri ve donanımlarının imalatı, onarımı ve kurulumu 28.92.03 Taş, toprak, cevher, alçı, çimento ve diğer mineral maddeleri tasnif etme, eleme, ayırma, yıkama, ezme, öğütme, karıştırma, yoğurma vb. işlemden geçirme için kullanılan makinelerin imalatı (beton ve harç karıştırıcılar (mikserler) hariç)
Maden, taş ocakçılığı ve inşaat makineleri ve donanımlarının imalatı, onarımı ve kurulumu 28.92.05 Kömür veya kaya kesicileri (havözler), tünel ve kuyu açma makineleri ile delme ve sondaj makinelerinin imalatı (yeraltı veya yerüstü)
Maden, taş ocakçılığı ve inşaat makineleri ve donanımlarının imalatı, onarımı ve kurulumu 28.92.11 Delme, sondaj, hafriyat ve kazı makinesi parçalarının, vinç ve hareketli kaldırma kafeslerinin ve toprak, taş ve benzeri maddeleri tasnifleme, öğütme, karıştırma veya diğer işlerde kullanılan makine parçalarının imalatı (buldozer bıçakları dahil)
Maden, taş ocakçılığı ve inşaat makineleri ve donanımlarının imalatı, onarımı ve kurulumu 33.12.08 Madencilik, inşaat, petrol ve gaz sahalarında kullanılan makinelerin bakım ve onarımı
Maden, taş ocakçılığı ve inşaat makineleri ve donanımlarının imalatı, onarımı ve kurulumu 33.20.38 Maden, taşocağı ve inşaatlarda kullanılan makinelerin kurulumu
Mermercilik 08.11.01 Mermer ocakçılığı (traverten dahil)
Mermercilik 23.70.01 Taş ve mermerin kesilmesi, şekil verilmesi ve bitirilmesi (doğal taşlardan, mermerden, su mermerinden, travertenden, kayağantaşından levha/tabaka, kurna, lavabo, karo, kaldırım taşı, yapı taşı, mezar taşı, vb. imalatı dahil, süs eşyası hariç)
Mermercilik 46.73.10 İşlenmiş mermer, traverten, kaymaktaşı (su mermeri) ve bunlardan yapılmış ürünlerin toptan ticareti (levha halinde olanlar ile lavabo vb. sıhhi ürünler dahil)
Mermercilik 46.73.11 Mermer, granit, kayağan taşı, kum taşı vb. toptan ticareti (işlenmemiş veya blok halde olanlar)
Metalik olmayan diğer mineral ürünlerin imalatı 23.99.01 Asfalttan ve benzeri malzemelerden yapılan ürünlerin imalatı (çatı yapımında veya su yalıtımında kullanılan bitüm esaslı keçeler dahil)
Metalik olmayan diğer mineral ürünlerin imalatı 23.99.02 Mineral ses/ısı izolasyon malzemelerinin imalatı (cüruf yünleri, taş yünü, madeni yünler, pul pul ayrılmış vermikulit, genleştirilmiş kil, soğuk tandiş plakası, vb. ısı ve ses yalıtım malzemeleri)
Metalik olmayan diğer mineral ürünlerin imalatı 23.99.04 İşlenmiş mika ve mikadan ürünlerin imalatı
Metalik olmayan diğer mineral ürünlerin imalatı 23.99.05 Bitümlü karışımların imalatı (doğal veya suni taştan malzemeler ile bir bağlayıcı olarak bitüm, doğal asfalt veya ilgili maddelerin karıştırılmasıyla elde edilenler)
Metalik olmayan diğer mineral ürünlerin imalatı 23.99.07 Amyantlı kağıt imalatı
Metalik olmayan diğer mineral ürünlerin imalatı 23.99.90 Diğer metal dışı minerallerden (turbadan, grafitten, vb. monte edilmemiş) ürünlerin imalatı (karbon elyafı dahil, elektrik amaçlı olanlar hariç)
Metallerin işlenmesi, kaplanması ve şekil verilmesi faaliyetleri 25.50.01 Metallerin dövülmesi, preslenmesi, baskılanması ve damgalanması
Metallerin işlenmesi, kaplanması ve şekil verilmesi faaliyetleri 25.50.02 Toz metalürjisi
Metallerin işlenmesi, kaplanması ve şekil verilmesi faaliyetleri 25.61.01 Metallerin ısıl işlem ve anodlama, sertleştirme, vernikleme, vb. yüzey işlemleri, elektroliz, çinkoyla galvanizleme veya kimyasal işlemlerle metalik kaplama (kalay ve nikel kaplama hariç) ve plastik, teflon, vb. metal dışı malzemelerle kaplama faaliyeti
Metallerin işlenmesi, kaplanması ve şekil verilmesi faaliyetleri 25.61.03 Metallerin nikel ile kaplanması (nikelajcılık) faaliyeti
Metallerin işlenmesi, kaplanması ve şekil verilmesi faaliyetleri 25.62.01 CNC oksijen, CNC plazma, CNC su jeti vb. makinelerinin kullanılması yoluyla metallerin kesilmesi veya üzerlerinin yazılması
Metallerin işlenmesi, kaplanması ve şekil verilmesi faaliyetleri 25.62.02 Metallerin makinede işlenmesi (torna tesfiye işleri, metal parçaları delme, tornalama, frezeleme, rendeleme, parlatma, oluk açma, perdahlama, birleştirme, kaynak yapma vb. faaliyetler) (metallerin lazerle kesilmesi hariç)
Metallerin işlenmesi, kaplanması ve şekil verilmesi faaliyetleri 25.62.03 Lazer ışınlarının kullanılması yoluyla metallerin kesilmesi veya üzerlerinin yazılması
Metalürji makinelerinin imalatı, onarımı ve kurulumu 28.91.01 Konvertörler (metalürji), külçe kalıpları (ingot kalıpları), döküm kepçeleri, döküm makineleri, vb. sıcak metallerin işlenmesi için kullanılan makine ve teçhizatın imalatı
Metalürji makinelerinin imalatı, onarımı ve kurulumu 28.91.02 Sıcak ve soğuk metal haddeleme makinesi ve metal boru imaline özgü hadde makinesi ile hadde ve metalürji makineleri için silindir ve diğer parçaların imalatı
Metalürji makinelerinin imalatı, onarımı ve kurulumu 33.12.14 Metalürji makinelerinin bakım ve onarımı
Metalürji makinelerinin imalatı, onarımı ve kurulumu 33.20.37 Metalürji için sanayi makinelerinin ve ekipmanlarının kurulum hizmetleri
Motor ve türbin parçalarının imal ve onarım ve kurulumu 28.11.08 Türbin ve türbin parçalarının imalatı (rüzgar, gaz, su ve buhar türbinleri ile su çarkları ve bunların parçaları) (hava taşıtları için turbo jetler veya turbo pervaneler hariç)
Motor ve türbin parçalarının imal ve onarım ve kurulumu 28.11.09 Deniz taşıtlarında, demir yolu taşıtlarında ve sanayide kullanılan kıvılcım ateşlemeli veya sıkıştırma ateşlemeli içten yanmalı motorların ve bunların parçalarının imalatı (hava taşıtı, motorlu kara taşıtı ve motosiklet motorları hariç)
Motor ve türbin parçalarının imal ve onarım ve kurulumu 28.11.10 Tüm içten yanmalı motorlar, dizel motorlar vb.de kullanılan pistonlar, silindirler ve silindir blokları, silindir başları, silindir gömlekleri, emme ve egzos subapları, segmanlar, hareket kolları, karbüratörler, yakıt memeleri vb.nin imalatı
Motor ve türbin parçalarının imal ve onarım ve kurulumu 33.12.03 Motor ve türbinlerin bakım ve onarımı (hidrolik, rüzgar, gaz, su, buhar türbinleri) (gemi ve tekne motorları dahil, motorlu kara taşıtı ve motosiklet motorları hariç)
Motor ve türbin parçalarının imal ve onarım ve kurulumu 33.20.35 Motor ve türbinlerin (hava taşıtı, motorlu kara taşıtı ve motosiklet motorları hariç) ve pompa ve kompresörlerin kurulumu
Musluk, valf ve vana imalatı 28.14.01 Diğer musluk ve valf/vana imalatı, dökme olanlar (sanayi musluk, valf ve vanaları, sıhhi tesisat ve ısıtmada kullanılan musluk ve vanalar ile doğalgaz vanaları dahil)
Özel amaçlı makina imalatı, onarımı ve ticareti 28.99.90 Başka yerde sınıflandırılmamış diğer özel amaçlı makinelerin imalatı
Özel amaçlı makina imalatı, onarımı ve ticareti 32.40.02 Bozuk para veya jetonla çalışan oyun makineleri ile bilardo için kullanılan eşya ve aksesuarların imalatı (rulet vb. oyun makineleri ile bilardo masa ve istekaları, isteka dayanakları, bilardo topları, tebeşirleri, toplu veya sürgülü puan sayaçları vb.)
Özel amaçlı makina imalatı, onarımı ve ticareti 32.40.06 Lunapark, masa ve salon oyunları için gereçlerin imalatı
Özel amaçlı makina imalatı, onarımı ve ticareti 33.19.90 Başka yerde sınıflandırılmamış diğer ekipmanların onarımı (ahşap konteyner, gemi fıçı ve varilleri, madeni para ile çalışan oyun makineleri, değirmentaşı, bileme taşı vs.)
Özel amaçlı makina imalatı, onarımı ve ticareti 46.69.18 İş güvenliği amaçlı kişisel koruyucu donanımların toptan ticareti
Özel amaçlı makina imalatı, onarımı ve ticareti 46.69.90 Genel ve özel amaçlı diğer makine, cihaz ve aletlerin toptan ticareti (metal döküm için kalıplar, demir veya çelikten tanklar, variller, fıçılar, kutular ile tıpalar, şişe kapakları, vb. dahil)
Plastik, kauçuk makineler ile donanımlarının imalatı ve onarımı 28.96.01 Plastik ve kauçuk makinelerinin imalatı (plastik ve kauçuk işlemek için veya bu malzemelerden ürün imalatı için kullanılan makineler)
Plastik, kauçuk makineler ile donanımlarının imalatı ve onarımı 33.12.28 Plastik ve kauçuk imalatında ve işlenmesinde kullanılan makinelerin bakım ve onarımı
Profil ve tellerin imalatı ve ticareti 24.10.02 Çelikten açık profil imalatı (sıcak haddeleme, sıcak çekme veya kalıptan çekme işlemlerinden daha ileri işlem görmemiş)
Profil ve tellerin imalatı ve ticareti 24.20.09 Çelikten/demirden yapılmış tüp, boru, içi boş profiller ve ilgili bağlantı parçalarının imalatı (sıcak çekilmiş veya sıcak haddelenmiş)
Profil ve tellerin imalatı ve ticareti 24.31.01 Çelik barların ve içi dolu profillerin soğuk çekme yöntemiyle imalatı
Profil ve tellerin imalatı ve ticareti 24.32.01 Çelik dar şeritlerin soğuk hadde yöntemiyle imalatı (genişliği < 600 mm olan)
Profil ve tellerin imalatı ve ticareti 24.33.01 Açık profillerin, nervürlü levhaların ve sandviç panellerin soğuk şekillendirme veya katlama yöntemiyle imalatı
Profil ve tellerin imalatı ve ticareti 24.34.01 Çelik tellerin soğuk çekme yöntemiyle imalatı
Profil ve tellerin imalatı ve ticareti 24.42.21 Alüminyum bar, çubuk, tel ve profil, tüp, boru ve bağlantı parçaları imalatı (alaşımdan olanlar dahil)
Profil ve tellerin imalatı ve ticareti 24.43.04 Kalay bar, çubuk, profil, tel, vb. imalatı (alaşımdan olanlar dahil)
Profil ve tellerin imalatı ve ticareti 24.43.07 Çinko bar, çubuk, profil, tel vb. imalatı (alaşımdan olanlar dahil)
Profil ve tellerin imalatı ve ticareti 24.44.04 Bakırın çekilmesi ve haddelenmesi ile tüp, boru, bunların bağlantı elemanları, bar, çubuk, tel ve profil imalatı (alaşımdan olanlar dahil)
Profil ve tellerin imalatı ve ticareti 24.45.06 Nikel matları, nikel oksit sinterleri ve diğer ara ürünleri ile nikel bar, çubuk, profil, tel, levha, şerit, folyo, tüp, boru ve bağlantı parçaları imalatı
Profil ve tellerin imalatı ve ticareti 24.51.13 Demir döküm (yarı mamul demir ürünlerin dökümü, gri demir dökümü, küresel grafit demir dökümü, dövülebilir dökme demir ürünleri dökümü, tüpler, borular ve içi boş profiller ile dökme demirden tüp ve borular ile bunların bağlantı parçalarının imalatı)
Profil ve tellerin imalatı ve ticareti 25.99.15 Kurşun tüp, boru ve bunların bağlantı parçaları ile kurşun bar, çubuk, profil, tel vb. imalatı (alaşımdan olanlar dahil)
Profil ve tellerin imalatı ve ticareti 46.72.08 Demir/çelikten haddelenmiş/soğuk çekilmiş yassı ürünlerin toptan ticareti
Profil ve tellerin imalatı ve ticareti 46.74.05 Demir veya çelikten dikenli tel, bakır veya alüminyumdan örgülü tel, kablo, örme şerit ve benzerleri (elektrik yalıtımı olanlar hariç), demir, çelik veya bakır tellerden mensucat, ızgara, ağ, kafeslik ve çit toptan ticareti
Profil ve tellerin imalatı ve ticareti 47.52.13 Belirli bir mala tahsis edilmiş mağazalarda demir/çelikten bar ve çubukların, profillerin, tüp ve boruların perakende ticareti
Pul ve jeton ticareti 46.49.27 Pul ve jeton toptan ticareti
Pul ve jeton ticareti 47.78.01 Belirli bir mala tahsis edilmiş mağazalarda pul ve jeton perakende ticareti (özel günlerde çıkarılan pul ve paraların perakende ticareti dahil)
Rulman, dişli/dişli takımı, şanzıman ve tahrik elemanlarının imalatı ve onarımı 28.15.01 Rulmanlar ve mekanik güç aktarma donanımları imalatı (bilyeli ve makaralı rulmanlar, aktarma milleri (şaftları), kam ve krank milleri, kranklar vb. ile rulman yatakları, düz mil rulmanları, yatak kovanları ve mil şaft yatakları vb.)
Rulman, dişli/dişli takımı, şanzıman ve tahrik elemanlarının imalatı ve onarımı 28.15.02 Debriyajlar (kavramalar), mil (şaft) kaplinler ve üniversal mafsalların imalatı (motorlu kara taşıtlarında kullanılan debriyajlar hariç)
Rulman, dişli/dişli takımı, şanzıman ve tahrik elemanlarının imalatı ve onarımı 28.15.03 Dişliler/dişli takımları, bilyeli ve makaralı vidalar, şanzımanlar, vites kutuları ve diğer hız değiştiricilerin imalatı (motorlu kara taşıtlarında kullanılan vites kutuları ve diferansiyelleri hariç)
Rulman, dişli/dişli takımı, şanzıman ve tahrik elemanlarının imalatı ve onarımı 28.15.04 Volanlar ve kasnaklar ile mafsallı bağlantı zincirleri ve güç aktarım zincirlerinin imalatı
Rulman, dişli/dişli takımı, şanzıman ve tahrik elemanlarının imalatı ve onarımı 33.12.29 Endüstriyel rulmanların, dişlilerin, dişli takımlarının ve tahrik tertibatı elemanlarının bakım ve onarımı
Saat ve hassas aletlerin imalatı, tamiri ve ticareti 23.19.02 Duvar saati, kol saati veya gözlük için camlar (bombeli, kavisli, içi oyuk vb. şekilde fakat, optik açıdan işlenmemiş) ile bu tür camların imalatı için kullanılan içi boş küre ve bunların parçalarının imalatı
Saat ve hassas aletlerin imalatı, tamiri ve ticareti 26.52.03 Devam kayıt cihazları, zaman kayıt cihazları, parkmetreler; duvar ve kol saati makineli zaman ayarlı anahtarların imalatı (vardiya saati vb.)
Saat ve hassas aletlerin imalatı, tamiri ve ticareti 26.52.04 Kol, masa, duvar ve cep saatlerinin, bunların makinelerinin, kasalarının ve diğer parçalarının imalatı (kronometreler ve taşıtlar için gösterge panellerinde bulunan saatler ve benzeri tipteki saatler dahil)
Saat ve hassas aletlerin imalatı, tamiri ve ticareti 33.13.03 Profesyonel optik aletlerin ve fotoğrafçılık ekipmanlarının bakım ve onarımı (tüketici elektronik ürünlerinin onarımı hariç)
Saat ve hassas aletlerin imalatı, tamiri ve ticareti 46.48.02 Saat toptan ticareti (kol, masa, duvar, vb. saatler ile kronometreler)
Saat ve hassas aletlerin imalatı, tamiri ve ticareti 46.52.05 Yön bulma pusulaları ve diğer seyrüsefer alet ve cihazlarının toptan ticareti
Saat ve hassas aletlerin imalatı, tamiri ve ticareti 47.77.03 Belirli bir mala tahsis edilmiş mağazalarda saat (kol, masa, duvar vb. saatler ile kronometreler) perakende ticareti
Saat ve hassas aletlerin imalatı, tamiri ve ticareti 95.25.01 Saatlerin onarımı (kronometreler dahil, devam kayıt cihazları hariç)
Sanayi makine ve ekipmanlarının kurulumu 33.20.43 Değirmencilikte kullanılan makinelerin kurulumu
Sanayi makine ve ekipmanlarının kurulumu 33.20.46 Genel amaçlı makinelerin kurulum hizmetleri (tartma, filtreleme, damıtma, paketleme, şişeleme, püskürtme, buhar/kum püskürtme, kalenderleme için olanlar ile büro ve muhasebe makinelerinin kurulum hizmetleri dahil)
Sanayi makine ve ekipmanlarının kurulumu 33.20.49 Plastik ve kauçuk üretimi için sanayi makinelerinin ve ekipmanlarının kurulum hizmetleri
Sanayi makine ve ekipmanlarının kurulumu 33.20.52 Fabrikasyon metal ürünlerin kurulum hizmetleri (buhar jeneratörlerinin kurulum hizmetleri ve sanayi tesislerindeki metal boru sistemlerinin kurulumu dahil, merkezi ısıtma sıcak su kazanları (boylerleri) ile makine ve ekipmanlar hariç)
Sanayi makine ve ekipmanlarının kurulumu 33.20.90 Başka yerde sınıflandırılmamış diğer sanayi makine ve ekipmanlarının kurulum hizmetleri (matbaa makineleri ve çimento imalatında kullanılan makilerin kurulumu dahil)
Soba, banyo kazanı, şofben bakımı, onarımı, imalatı ve ticareti 27.52.02 Elektriksiz ev tipi gaz, sıvı veya katı yakıtlı soba, kuzine, ızgara, şömine, mangal, semaver, su ısıtıcısı (termosifon, şofben vb.) vb. aletlerin imalatı
Soba, banyo kazanı, şofben bakımı, onarımı, imalatı ve ticareti 47.59.13 Belirli bir mala tahsis edilmiş mağazalarda elektriksiz hava ısıtıcıları veya sıcak hava dağıtıcılarının perakende ticareti (soba, kuzine vb. ile parçaları)
Soba, banyo kazanı, şofben bakımı, onarımı, imalatı ve ticareti 95.22.03 Termosifon, şofben, banyo kazanı vb. bakım ve onarımı (merkezi ısıtma kazanlarının (boylerler) onarımı hariç)
Soğutma ve havalandırma ekipmanlarının imalatı, onarımı, kurulumu ve ticareti 28.25.01 Sanayi tipi soğutucu ve dondurucu donanımları ile ısı pompalarının imalatı (camekanlı, tezgahlı veya mobilya tipi soğutucular, kondenserleri ısı değiştiricisi fonksiyonu gören kompresörlü üniteler vb.)
Soğutma ve havalandırma ekipmanlarının imalatı, onarımı, kurulumu ve ticareti 28.25.02 Sanayi tipi fan ve vantilatörlerin imalatı (çatı havalandırma pervaneleri dahil)
Soğutma ve havalandırma ekipmanlarının imalatı, onarımı, kurulumu ve ticareti 28.25.03 İklimlendirme cihazlarının (klimalar) imalatı (motorlu taşıtlarda kullanılanlar dahil)
Soğutma ve havalandırma ekipmanlarının imalatı, onarımı, kurulumu ve ticareti 33.12.06 Sanayi tipi soğutma ve havalandırma ekipmanlarının bakım ve onarımı
Soğutma ve havalandırma ekipmanlarının imalatı, onarımı, kurulumu ve ticareti 33.20.45 Sanayi tipi ısıtma, iklimlendirme ve soğutma cihaz ve ekipmanlarının kurulumu
Soğutma ve havalandırma ekipmanlarının imalatı, onarımı, kurulumu ve ticareti 35.30.21 Buhar ve sıcak su üretimi, toplanması ve dağıtımı
Soğutma ve havalandırma ekipmanlarının imalatı, onarımı, kurulumu ve ticareti 46.43.12 Konutlarda, bürolarda ve mağazalarda kullanılan (sanayi tipi olmayan) klimaların toptan ticareti
Takım tezgâhı ve donanımlarının imalatı, onarımı, kurulumu ve ticareti 28.41.01 Takım tezgahları (metal işlemek için lazer ve benzerleriyle çalışanlar) ile metal ve benzerlerini işlemek için işleme merkezlerinin imalatı
Takım tezgâhı ve donanımlarının imalatı, onarımı, kurulumu ve ticareti 28.41.03 Metal tornalama, delme, frezeleme ve planyalama takım tezgahlarının imalatı
Takım tezgâhı ve donanımlarının imalatı, onarımı, kurulumu ve ticareti 28.41.06 Metal işlemek için kullanılan diğer takım tezgahlarının imalatı
Takım tezgâhı ve donanımlarının imalatı, onarımı, kurulumu ve ticareti 28.41.07 Metal işleyen takım tezgahlarının parça ve aksesuarlarının imalatı (alet tutacakları ve kendinden açılan pafta kafaları, iş tutacakları, ayırıcı kafalar ve takım tezgahları için diğer özel aksesuarlar hariç)
Takım tezgâhı ve donanımlarının imalatı, onarımı, kurulumu ve ticareti 28.49.02 Elektro kaplama makinelerinin imalatı (galvanoplasti, elektro kaplama, elektroliz veya elektroforez için)
Takım tezgâhı ve donanımlarının imalatı, onarımı, kurulumu ve ticareti 28.49.03 Taş, seramik, beton veya benzeri mineral malzemeleri işlemek veya camı soğuk işlemek için olan takım tezgahı ile bunların parçalarının imalatı (testere, taşlama, parlatma, vb.)
Takım tezgâhı ve donanımlarının imalatı, onarımı, kurulumu ve ticareti 28.49.04 Ahşap, mantar, kemik, sert kauçuk, sert plastik veya benzeri sert malzemeleri işlemek için olan takım tezgahı ile bunların parçalarının imalatı (transfer, testere, planya, freze, taşlama, zımparalama, parlatma, bükme, delme, dilimleme, pres, vb.)
Takım tezgâhı ve donanımlarının imalatı, onarımı, kurulumu ve ticareti 28.49.05 Takım tezgahları ve el aletleri için takım tutucuları ve kendinden açılan pafta kafaları, işlenecek parça tutucuları, bölme başlıkları ve diğer özel ek parçalar, dingiller, yüksükler ve rakorlar ile fikstürlerin imalatı
Takım tezgâhı ve donanımlarının imalatı, onarımı, kurulumu ve ticareti 28.49.90 Başka yerde sınıflandırılmamış diğer takım tezgahlarının imalatı
Takım tezgâhı ve donanımlarının imalatı, onarımı, kurulumu ve ticareti 33.12.11 Metal işleme makinelerinin ve takım tezgahlarının bakım ve onarımı (CNC olanlar dahil)
Takım tezgâhı ve donanımlarının imalatı, onarımı, kurulumu ve ticareti 33.12.19 Ağaç, mantar, taş, sert kauçuk veya benzeri sert malzemeleri işlemede kullanılan takım tezgahlarının bakım ve onarımı (CNC olanlar dahil)
Takım tezgâhı ve donanımlarının imalatı, onarımı, kurulumu ve ticareti 33.20.36 Metallerin işlenmesinde, kesilmesinde ve şekillendirilmesinde kullanılan makinelerin kurulum hizmetleri
Takım tezgâhı ve donanımlarının imalatı, onarımı, kurulumu ve ticareti 33.20.48 Ağaç, mantar, taş, sert kauçuk veya benzeri sert malzemeleri işlemede kullanılan takım tezgahlarının kurulum hizmetleri
Takım tezgâhı ve donanımlarının imalatı, onarımı, kurulumu ve ticareti 46.62.01 Ağaç işleme takım tezgahları ve parçalarının toptan ticareti (parça tutucuları dahil)
Takım tezgâhı ve donanımlarının imalatı, onarımı, kurulumu ve ticareti 46.62.02 Metal işleme takım tezgahlarının ve parçalarının toptan ticareti (parça tutucuları dahil)
Tarım, ormancılık makine ve donanımlarının imalatı, onarımı, kurulumu ve ticareti 28.30.08 Tarımsal amaçlı römork veya yarı-römork imalatı
Tarım, ormancılık makine ve donanımlarının imalatı, onarımı, kurulumu ve ticareti 28.30.09 Yumurta, meyve ve diğer tarımsal ürünlerin temizlenmesi, tasnif edilmesi veya derecelendirilmesi için kullanılan makine ve ekipmanların imalatı
Tarım, ormancılık makine ve donanımlarının imalatı, onarımı, kurulumu ve ticareti 28.30.11 Kümes hayvanı makineleri, arıcılık makineleri ve hayvan yemi hazırlama makinelerinin ve donanımlarının imalatı (kuluçka makineleri dahil)
Tarım, ormancılık makine ve donanımlarının imalatı, onarımı, kurulumu ve ticareti 28.30.12 Çim biçme makinelerinin imalatı (traktörlere monte edilen kesici barlar dahil)
Tarım, ormancılık makine ve donanımlarının imalatı, onarımı, kurulumu ve ticareti 28.30.13 Hasat ve harman makinelerinin imalatı (biçer-döver, saman yapma makinesi, ot ve saman balyalama makinesi, kök ve yumru hasat makinesi, vb.)
Tarım, ormancılık makine ve donanımlarının imalatı, onarımı, kurulumu ve ticareti 28.30.14 Pulluk, saban, tırmık, diskaro, skarifikatör, kültivatör, çapa makinesi, mibzer, fide ve fidan dikim makinesi vb. toprağın hazırlanmasında, ekiminde, dikiminde kullanılan aletler ile gübreleme makinelerinin imalatı
Tarım, ormancılık makine ve donanımlarının imalatı, onarımı, kurulumu ve ticareti 28.30.15 Süt sağma makinelerinin imalatı
Tarım, ormancılık makine ve donanımlarının imalatı, onarımı, kurulumu ve ticareti 28.30.16 Tarım ve bahçecilikte kullanılan sıvı veya toz atma, dağıtma veya püskürtme makinelerinin imalatı (sulama cihazları, pülverizatörler, zirai mücadelede kullanılan portatif sıvı ve toz püskürtücüler vb.)
Tarım, ormancılık makine ve donanımlarının imalatı, onarımı, kurulumu ve ticareti 28.30.17 Ormancılığa özgü makineler ile tarla bahçe bakımına mahsus diğer makine ve cihazların imalatı
Tarım, ormancılık makine ve donanımlarının imalatı, onarımı, kurulumu ve ticareti 33.12.02 Tarım ve ormancılık makinelerinin bakım ve onarımı (traktörlerin bakım ve onarımı hariç)
Tarım, ormancılık makine ve donanımlarının imalatı, onarımı, kurulumu ve ticareti 33.12.09 Tarım ve ormancılıkta kullanılan motokültörler ve traktörlerin bakım ve onarımı
Tarım, ormancılık makine ve donanımlarının imalatı, onarımı, kurulumu ve ticareti 33.20.33 Tarımsal amaçlı sanayi makine ve ekipmanlarının kurulumu
Tarım, ormancılık makine ve donanımlarının imalatı, onarımı, kurulumu ve ticareti 46.14.02 Başka yerde sınıflandırılmamış tarım, makine ve sanayi ekipmanlarının bir ücret veya sözleşmeye dayalı olarak toptan satışını yapan aracılar
Tarım, ormancılık makine ve donanımlarının imalatı, onarımı, kurulumu ve ticareti 46.61.02 Tarım, hayvancılık ve ormancılık makine ve ekipmanları ile aksam ve parçalarının toptan ticareti (traktör, tarımsal römork, pulluk, gübre yayma makinesi, mibzer, biçer döver, süt sağma makinesi, kümes hayvanları makineleri, arıcılık makineleri, vb.)
Tarım, ormancılık makine ve donanımlarının imalatı, onarımı, kurulumu ve ticareti 46.61.03 Çim biçme ve bahçe makine ve ekipmanları ile aksam ve parçalarının toptan ticareti
Tarım, ormancılık makine ve donanımlarının imalatı, onarımı, kurulumu ve ticareti 46.74.07 Tarım ve ormancılık alet ve malzemeleri toptan ticareti (balta, kazma, orak, tırpan, vb. dahil, tarımsal amaçlı makine ve ekipmanlar hariç)
Tarım, ormancılık makine ve donanımlarının imalatı, onarımı, kurulumu ve ticareti 77.31.01 Tarımsal makine ve ekipmanların operatörsüz olarak kiralanması ve leasingi (tarımsal traktör, pulluk, biçerdöver, süt sağma makinesi, arıcılık makinesi, vb. dahil, çim biçme makineleri hariç) (finansal leasing hariç)
Taş ve kum ocakçılığı 08.11.03 Yapı taşları ocakçılığı
Taş ve kum ocakçılığı 08.11.04 Süsleme ve yapı taşlarının kırılması ve kabaca kesilmesi
Taş ve kum ocakçılığı 08.11.05 Dolomit ve kayağan taşı (arduvaz / kayraktaşı) ocakçılığı
Taş ve kum ocakçılığı 08.11.06 Kireçtaşı (kalker) ocakçılığı (kireçtaşının kırılması ve parçalanması dahil)
Taş ve kum ocakçılığı 08.11.07 Tebeşir, alçıtaşı ve anhidrit ocakçılığı (çıkarma, parçalama, pişirme işlemi dahil)
Taş ve kum ocakçılığı 08.12.01 Çakıl ve kum ocakçılığı (taşların kırılması ile kil ve kaolin madenciliği hariç)
Taş ve kum ocakçılığı 08.12.02 Çakıl taşlarının kırılması ve parçalanması
Tekstil ve deri ürünlerinde kullanılan makinelerin ve donanımlarının imalatı, onarımı, kurulumu ve ticareti 28.94.01 Post, deri ve köselelerin işlenmesi ile ayakkabı ve diğer deri eşyaların üretimi veya tamiri için kullanılan makinelerin imalatı
Tekstil ve deri ürünlerinde kullanılan makinelerin ve donanımlarının imalatı, onarımı, kurulumu ve ticareti 28.94.02 Sanayi tipi çamaşır makinesi, kuru temizleme makinesi, çamaşır kurutma makinesi, ütü makinesi ve pres ütü imalatı
Tekstil ve deri ürünlerinde kullanılan makinelerin ve donanımlarının imalatı, onarımı, kurulumu ve ticareti 28.94.03 Sanayi ve ev tipi dikiş makinelerinin imalatı (dikiş makinelerinin iğneleri, mobilyaları, tabanları, kapakları vb. parçaları dahil)
Tekstil ve deri ürünlerinde kullanılan makinelerin ve donanımlarının imalatı, onarımı, kurulumu ve ticareti 28.94.04 Suni ve sentetik tekstil malzemesinin ekstrüzyonu, çekilmesi, tekstüre edilmesi veya kesilmesi için kullanılan makineler ile doğal tekstil elyafı hazırlama makineleri ve dokuma makinelerinin imalatı (çırçır makinesi, taraklama makinesi vb. dahil)
Tekstil ve deri ürünlerinde kullanılan makinelerin ve donanımlarının imalatı, onarımı, kurulumu ve ticareti 28.94.05 Tekstil ipliği ve kumaşını yıkama, ağartma, boyama, apreleme, temizleme, sıkma, sarma, emprenye etme, bitirme, kesme, surfile ve benzerleri için makineler ile keçe imalatında ve bitirilmesinde kullanılan makinelerin imalatı
Tekstil ve deri ürünlerinde kullanılan makinelerin ve donanımlarının imalatı, onarımı, kurulumu ve ticareti 28.94.06 Tekstil büküm makineleri ile katlama, bükme, bobine sarma veya çile yapma makinelerinin imalatı
Tekstil ve deri ürünlerinde kullanılan makinelerin ve donanımlarının imalatı, onarımı, kurulumu ve ticareti 28.94.08 Tekstil amaçlı makinelerle kullanılan yardımcı makinelerin ve tekstil baskı makinelerinin imalatı (ratiyerler, jakardlar, vb.) (ofset baskı makineleri, tipografik, fleksografik, gravür baskı makineleri hariç)
Tekstil ve deri ürünlerinde kullanılan makinelerin ve donanımlarının imalatı, onarımı, kurulumu ve ticareti 28.94.09 Tekstil, giyim eşyası ve deri üretiminde kullanılan makinelerin parçalarının imalatı (dikiş makinelerinde kullanılanlar hariç)
Tekstil ve deri ürünlerinde kullanılan makinelerin ve donanımlarının imalatı, onarımı, kurulumu ve ticareti 28.99.08 Sicim ve halat makinelerinin imalatı
Tekstil ve deri ürünlerinde kullanılan makinelerin ve donanımlarının imalatı, onarımı, kurulumu ve ticareti 33.12.16 Tekstil, giyim eşyası ve deri üretim makinelerinin bakım ve onarımı (triko makinelerinin onarımı dahil)
Tekstil ve deri ürünlerinde kullanılan makinelerin ve donanımlarının imalatı, onarımı, kurulumu ve ticareti 33.20.40 Tekstil, giyim eşyası ve deri üretimi için sanayi makinelerinin ve ekipmanlarının kurulum hizmetleri
Tekstil ve deri ürünlerinde kullanılan makinelerin ve donanımlarının imalatı, onarımı, kurulumu ve ticareti 46.64.01 Tekstil endüstrisi makineleri ile dikiş ve örgü makinelerinin toptan ticareti (ev tipi olanlar hariç)
Tel ürünleri, zincir ve yayların imalatı 25.93.01 Metalden zincirler (mafsallı bağlantı zinciri hariç) ve parçaları ile yay ve yay yaprakları, kaplanmış veya nüveli teller, çubuklar, tüpler, levhalar ve elektrotların imalatı (elektrik işlerinde kullanılanlar ile elektrik yalıtımı olanlar hariç)
Tel ürünleri, zincir ve yayların imalatı 25.93.02 İğne, çengelli iğne, çuvaldız, örgü şişi, tığ, raptiye, çivi, vb. imalatı
Tel ürünleri, zincir ve yayların imalatı 25.93.03 Telden yapılan diğer ürünlerin imalatı (örgülü tel, örme şerit, taşıma askısı, dikenli tel (elektrik yalıtımı olanlar hariç) ve demir, çelik veya bakır tellerden mensucat, ızgara, ağ, kafeslik ve çitler)
Tuz ocakçılığı 08.93.01 Tuz ocakçılığı (deniz, göl, kaya, kaynak), tuzun elenmesi ve kırılması dahil
Tüp gaz ticareti 47.78.10 Belirli bir mala tahsis edilmiş mağazalarda evlerde kullanılan tüpgaz perakende ticareti
Yangın söndürme cihazları imalatı, dolumu, tamirciliği ve ticareti 20.59.15 Yangın söndürücü müstahzarları ve dolum malzemeleri imalatı
Yangın söndürme cihazları imalatı, dolumu, tamirciliği ve ticareti 28.29.10 Yangın söndürücüler, püskürtme tabancaları, buhar veya kum püskürtme makineleri vb. sıvı ve tozları atan, dağıtan ya da püskürten mekanik cihazların imalatı
Yangın söndürme cihazları imalatı, dolumu, tamirciliği ve ticareti 33.12.90 Başka yerde sınıflandırılmamış diğer makinelerin bakım ve onarımı (yangın söndürme tüplerinin dolumu ve tamiri dahil)
Yangın söndürme cihazları imalatı, dolumu, tamirciliği ve ticareti 46.69.17 Yangın söndürücüler, püskürtme tabancaları, buhar veya kum püskürtme makineleri ile benzeri mekanik cihazların toptan ticareti (tarımsal amaçlı kullanılanlar ile taşıtlar için yangın söndürücüler hariç)
Yangın söndürme cihazları imalatı, dolumu, tamirciliği ve ticareti 47.78.23 Belirli bir mala tahsis edilmiş mağazalarda yangın söndürücüler ve ekipmanlarının perakende ticareti (arabalar için olanlar ve yüksek basınçlı olanlar hariç)

Yorum Gönder

0 Yorumlar