KDV İadem Nerede ?

KDV İadem Nerede Ekranı Nedir? 


Mükellefler tarafından elektronik ortamda Standart KDV İade Talep Dilekçelerinin verilmesi ile başlayıp mükellefe KDV iadesinin yapılmasına kadar geçen süreçteki tüm aşamaların, mükellefler tarafından on-line olarak takibine imkân veren bir ekrandır. 


KDV İadem Nerede Ekranını kimler görüntüleyebilir? 


KDV İade talebinde bulunan mükelleflerden internet vergi dairesi kullanıcı kodu ve şifresi olanlar bu ekranı kullanabilirler. (YMM’ lerin bu ekranı kullanabilmesi için iade talep eden mükellef tarafından yetkilendirilmesi gerekmektedir. ) 

KDV İadem Nerede Ekranında hangi bilgilere ulaşılabilir ? 


Mükelleflerin Standart İade Talep Dilekçesi ile talep ettikleri KDV iade taleplerinin ekranı girildiği an itibariyle hangi aşamada (memur, şef, müdür yardımcısı, müdür, muhasebe ve gerek olması durumunda defterdarlık/ başkanlık) olduğu, söz konusu iadenin kaç gündür beklediği veya tamamlandı ise kaç günde tamamlandığı (Vergi Dairesi, Başkanlık/Defterdarlık ve Mükellefte geçen süre ayrımı ile) ile iade talep dilekçesinde yer alan bazı bilgilere ulaşılabilir. 

 KDV İadem Nerede Ekranının avantajları nelerdir? 


Mükellefin, KDV İade talebini sonuçlandıracak vergi dairesine gitmeksizin “İadem Nerede” ekranı aracılığı ile iade talebinin hangi aşamada olduğunun takibini sağlayabilmesine imkan vermektedir .

Yorum Gönder

0 Yorumlar