Vergi İletişim Merkezi

Gelir İdaresi Başkanlığı Mükellef Hizmetleri Daire Başkanlığı’na bağlı çağrı merkezi olarak faaliyette bulunan Vergi İletişim Merkezi, vergisel konularda hizmet vermektedir.

Vergi İletişim Merkezi’nde hizmet saatleri hafta içi 09:00 - 19:00 arasında olup, resmi tatil günlerinde hizmet verilmemektedir.

Vergi İletişim Merkezi ile telefonla yapılan görüşmeler şehir içi görüşme tarifesi üzerinden ücretlendirilmektedir.

Vergi İletişim Merkezi; danışmanlık, vergi kayıp ve kaçağı konusunda ihbar bildirimleri alma, borç sorgulama, sunulan elektronik hizmetler konusunda danışmanlık, borçlu mükellefleri telefon aracılığıyla bilgilendirme, mükelleflerin ilettikleri bazı işlem talepleri ile sunulan hizmetlere ilişkin önerilerini ilgili birimlere iletme, yabancı uyruklu kişilere ve kurumlara vergi ile ilgili konularda İngilizce e-posta danışmanlık hizmeti sunma çalışmalarına devam etmektedir. Ayrıca, Vergi İletişim Merkezi aracılığıyla sunulan hizmetlerin kapsamının genişletilmesine yönelik çalışmalar devam etmektedir.




Kuruluşunun temelleri 22.11.2006 tarihinde atılan Vergi İletişim Merkezi, değişim ve sürekli gelişim anlayışı ile, 25.12.2007 tarihinde Ankara ilinde pilot uygulama ile hizmet vermeye başlamıştır. Vergi İletişim Merkezi, 1 Mart 2008 tarihinden itibaren yurt dışı ve tüm illerden gelen çağrılara hizmet vermektedir. Gelir İdaresi Başkanlığının ilk erişim noktası olan VİMER; diğer kamu kurumlarına profesyonel çağrı merkezi kurma yolunda öncülük etmektedir. VİMER Faaliyetlerinde profesyonel, kaliteli, güncel hizmet amacını gözeterek hedeflerini elde ettiği başarılarıyla gerçekleştirmektedir.

İlk Profesyonel Kamu Çağrı Merkezi: Vergi İletişim Merkezi

Hizmet sunumunda sürekli gelişim ilkesini benimseyerek, teknoloji ve kalite açısından mükelleflere en yüksek faydayı sağlayacak hizmetleri en iyi çözüm ortağı olarak sunmak ve mükellef memnuniyetini sağlamak amacında olan Vergi İletişim Merkezi’nin bir başka özelliği de kamuda profesyonel anlamda ilk çağrı merkezi olmasıdır.




Mükellef odaklı hizmet anlayışı ile çalışanlarımıza en iyi çalışma ortamını sağlamak, sürekli gelişmeyi ve öğrenmeyi desteklemek ve iş sonuçlarında sürekli iyileştirmenin benimsenmesi sonucu sıfır hata hedeflenmektedir.

Mükellef Memnuniyeti

Mükelleflerimize karşı sorumluluklarımızın bilinci ile hizmetlerimizde mükelleflerimize yüksek fayda sağlamak ve onların yanında yer almak öncelikli görevimizdir.

Daima İleriye Gitmek Hedefimizdir

Sunduğumuz hizmetlerde kalite ve teknoloji açısından her zaman iyi olmak, politikalarımızı bu konuda yürütmek ana hedefimizdir.

Çalışanlarımız

Vergi İletişim Merkezi tecrübeli, güler yüzlü çalışanları ile hedeflerine doğru yol almaktadır. Sunulan hizmet kalitesinin çalışanların nitelikleri ile bağlantılı olduğunun bilincindeyiz. Kurumumuzda en iyi personeli istihdam etmek, gelişimlerine katkıda bulunmak ve amacımızı gerçekleştirirken tüm personelin iş birliği içerisinde hareket etmesini sağlamaktayız.




Vergi İletişim Merkezi’nin başarısının temelinde katılımcı yönetim anlayışı yatmaktadır. Çalışanlarımız Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesinde istihdam edilen Gelir Uzmanları ve Gelir Uzman yardımcılarından oluşmaktadır.

Vergi İletişim Merkezi’nin amaç ve hedeflerinden yola çıkarak uygun yetkinliklere sahip çalışanları görevlendirmeyi amaçlamaktayız. Tüm çalışanlarımızda aşağıda sıralanan yetkinliklerin olmasını beklemekteyiz:
-Öğrenme istekliliği,
-Mükellef odaklılık ve empati yeteneği,
-Kurallara uyum yetenek ve istekliliği,
-Sonuç odaklılık ve problem çözebilme,
-İkna yeteneği,
-Etkin dinleme,
-Güçlüğe dayanıklılık,
-Öz güven,
-Akıcı ve anlaşılır konuşma yeteneği,
-Ekip çalışmasına yatkınlık

Çalışanlarımızın sürekli gelişimini sağlamak için mevzuat ve kişisel gelişime yönelik eğitimler verilerek, gelişimi kaydetmek için değerlendirme süreçleri uygulanmaktadır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar